Tyson skriver at han ville drepe Holyfield

- Jeg var en udisiplinert soldat.

BITTET: Mike Tyson bet av en bit av motstanderens øre under kampen for 16 år siden. Foto: SCANPIX/AP/Jack Smith
BITTET: Mike Tyson bet av en bit av motstanderens øre under kampen for 16 år siden. Foto: SCANPIX/AP/Jack SmithVis mer

Det ventes sprengstoff når Mike Tysons biografi slippes neste måned. Allerede er det kommet fram at han ønsket å drepe Evander Holyfield under den berømte boksekampen i 1997.

Avisen The Guardian omtalte onsdag et utdrag som australske The Telegraph har fått tilgang til. Der forklarer den tidligere tungvektsmesteren hvor rasende han var på Holyfield før han bet av en bit av motstanderens øre under kampen for 16 år siden.

Ifølge Tyson hadde Holyfield skallet til ham flere ganger.

- Jeg ville bare drepe ham. Alle kunne se hvor åpenlyse hodestøtene hans var. Jeg var rasende. Jeg var en udisiplinert soldat og mistet fatningen. Så jeg bet ham i øret, skriver 47-åringen i boken.

Fiskehode Tyson ble diskvalifisert da han hadde bitt Holyfield for annen gang. Han innrømmer at han fortsatt bare tenkte på å angripe motstanderen.

- Folk dro i meg og blokkerte meg, mens Holyfield sto sammenkrøket i hjørnet sitt. Jeg ville fortsatt få tak i ham. Jeg hadde 50 personer på meg, men kjempet mot politiet.

Også etter kampen var Tyson frustrert. Han likte ikke hvordan hendelsen ble mottatt av allmennheten.

- Noen kastet til og med et fiskehode på eiendommen min. De fortsatte til sikkerhetskarene mine skjøt noen luftgeværkuler mot dem. Etter en stund røykte jeg noe hasj, drakk litt sprit og sovnet, skriver den kontroversielle eksbokseren.

Han har tidligere innrømmet at han holdt på å dø av alkohol- og narkotikamisbruk, men hevder at han har endret livet sitt til det bedre.

(NTB)