Tyson tapte

-Vil ikke kjempe mer.

I ringen i natt sto kampen mellom tungvekterne Mike Tyson og Kevin McBride. Tyson tapte på teknisk knockout i sjette runde for en ire som aldri tidligere hadde vunnet over en bokser av det gode slaget.

-Jeg har ikke mage for dette lenger. Jeg vil neppe slåss mer. Jeg vil ikke vise sporten så lite respekt ved å tape for en bokser av dette kaliberet, sa Tyson i følge AP.

Stygg kamp

38-åringen var storfavoritt i kampen mot McBride og hadde tidligere sagt at han skulle sløye iren som en fisk. Lenge så det også ut til at Tyson skulle vinne kampen. Men etterhvert var det McBride som hadde mest trøkk i slagene, og Tyson ble stadig mer desperat. Selv ikke rådene han hadde fått av Mohammed Ali i garderoben før kampen kunne gi Tyson det han trengte, nemlig utholdenhet.

I femte runde viste Tyson tydelige tegn på at han var utslitt. I runden etter fikk han advarsel og ble trukket i poeng av dommeren for å skalle McBride. Det var etter han forsøkte å brekke armen til McBride som i kampen mot Francois Botha. Det var drøy oppførsel selv for en bokser som bet av Evander Holyfields øre.

Og det var tydeligvis det siste Tyson klarte. Da runden var over, satte han seg fast i tauene og brukte flere sekunder på å komme seg løs. Etter å ha vaglet tilbake til hjørnet sitt, ga han dommeren beskjed om at han kastet inn håndkleet.

Ferdig som proffbokser?

Dette kan være Tysons siste kamp. Selv om han hadde planlagt opptil sju kamper for å betale ned gjelden på over førti millioner dollar, hadde han neppe tatt med i beregningen at han skulle motta så mye juling som han fikk av McBride.

Ga seg:Tyson hadde ikke det som trengtes for å vinne denne gangen. Foto: Scanpix
Ga seg:Tyson hadde ikke det som trengtes for å vinne denne gangen. Foto: Scanpix Vis mer

Av de siste fire kampene, har Tyson tapt tre. Nå er det få som tror bokseren har en fremtid i ringen. Da han tilslutt reiste seg og gratulerte motstanderen, gav McBride ham et kyss på venstre kinn. Kan hende var det dødskysset for proffbokseren Tyson.