Tyson tilbake i november?

LAS VEGAS (NTB): Mike Tyson kan gå i ringen igjen i november, hvis boksekommisjonen i Nevada gir ham lisensen tilbake. Den tidligere tungvektsmesteren ble utestengt på ubestemt tid etter at han bet Evander Holyfield i øret i juni i fjor.

I dag sa Tysons rådgiver Jeff Wald at bokseren tidligst blir å se i ringen igjen i november. Tyson trenger tid på å komme i form etter det lange avbrekket.

9. juli kan Tyson søke om å få tilbake lisensen som han ble fratatt etter oppgjøret mot Holyfield 28. juni. Det var i 3. runde at Tyson bet av en flik av motstanderens øre, og etterpå innrømmet han selv at han trodde at karrieren var over. Nå har altså Tyson kommet på andre tanker.

Ifølge Wald, som har vært rådgiver for Tyson siden bruddet med promotor Don King i februar, er det ikke bestemt om 31-åringen vil levere en søknad med en gang. Det kan hende at han venter til månedskiftet august-september.

Trener i Las Vegas

De siste ukene har Tyson trent i Las Vegas. Han hevder å ha nok av penger, men ifølge kilder skal han skylde millionbeløp i skatt. På seks kamper etter at han slapp ut av fengsel i 1995 tjente Tyson over en milliard kroner, men halvparten av pengene gikk til King og andre «hjelpere». Tyson har gått rettens vei for å annullere kontrakten med King, men saken er ikke ferdig behandlet.

Noen motstander har heller ikke vært nevnt. Det er ventet at Tyson sikter seg inn på en middelmådighet, for så å forsøke å få en tredje kamp mot Holyfield.