Tyson vant på knockout

Mike Tyson vant i natt comebackkampen sin i Las Vegas ved å slå knockout på motstanderen Francois Botha i femte runde. Men før det måtte sikkerhetsfolk skille de to kamphanene i en av rundepausene.

Skandalen var et faktum allerede etter første runde. Etter at bjella hadde ringt, provoserte bokserne hverandre så mye at Tyson angrep Botha. Det virket som om han forsøkte å brekke armen til motstanderen, og han ga han en skikkelig lusing på haka. Sør-afrikaneren var ikke snauere enn at han svarte på julingen han fikk med å slå flere slag tilbake. Flere sikkerhetsfolk måtte hoppe inn i ringen for å skille de to bokserne.

For å roe de to kjempene, måtte dommeren utvide pausen med time-out. Tysons iver etter å skade armen til motstanderen sin fortsatte i andre runde, noe han ble straffet for av dommeren. Tyson fikk ett minuspoeng for sin oppførsel.

Tysons boksing virker noe stresset. Han går ganske aggresivt til verks, og gjør flere feil. Det åpner for muligheter for Botha. Han får inn et bra slag i andre runde. Nok en gang er de to bokserne i tottene på hverandre etter at bjella har slått. Tyson slår til Botha på kjeven.

Tyson forsøker seg på gamle takter i tredje runde. Botha forsøker å vippe Tyson av pinnen ved å flire og danse rundt sin motstander. Håpet er å psyke ut Tyson, slik at han gjør feil. I fjerde runde fortsetter Botha med taktikken, men den gamle kjempen fra 80- og 90-tallet klarer å beholde roen.

I femte runde kommer avgjørelsen. Botha har vist at han takler Tyson, og han blir overivrig. Nok en gang forsøker han å provosere Tyson, denne gang ved å si noe til han. Han spør om 'dette er alt du kan prestere', og spørsmålet tenner oksen i det andre hjørnet. Tysons aggresivitet øker, og slagene kommer ofte og veldig hardt. To treffer godt, den siste sender Botha i gulvet. Han forsøker å reise seg, men makter ikke. Tyson har tydeligvis lært noen manerer siden skandalekampen mot Evander Holyfield. Tyson går bort til sin motstander for å hjelpe han opp på bena.

Kampen er over, og Tyson er 10 millioner dollar rikere. Nattens seier var Tysons 40. knockout i karrieren.

IKKE SNILL GUTT: Var ikke Tyson i alle rundene. Flere ganger måtte dommeren advare Tyson, og han fikk tilslutt minuspoeng som straff.
SNILL GUTT: Tyson viste følelser etter nedslåingen. Han hjalp sin motstander på beina igjen, men først etter at dommeren hadde talt til 10.