Tyson vant

I går kunne Mike Tyson glede seg sammen med sin kone, Dr. Monica Tyson. Nesten 16 måneder etter at Jern-Mike forsynte seg av Evander Holyfields øre under en VM-kamp, fikk han klarsignal til å bokse igjen.

En idrettskommisjon i Nevada besluttet i går å gi ham tilbake bokselisensen med fire mot én stemme. Men med på veien etter tre timers høring fikk han følgende advarsel fra kommisjonens formann, Elias Ghanem:

- Jeg er forberedt på å gi deg en siste sjanse i Nevada, men som sagt dette er din absolutt siste sjanse.
Etter skandalekampen mot Holyfield 28. juni i fjor ble Tyson opprinnelig fratatt bokselisensen for godt. I går tok han til tårene da han fikk beskjed om at han kan snøre på seg hansken igjen.

Støtte av Ali

- Jeg er veldig glad. Glad for at jeg endelig vant, sa Tyson like etter kommisjonens vedtak.

Blant dem som møtte fram til høringen for å vise sin sympati for Tyson var Magic Johnson og bokselegenden Muhammed Ali. Basket-stjernen var opptatt av at folk ikke skal forvente for mye av Tyson med det første.

- Han har ikke vært aktiv på veldig lenge. Nå må han skynde seg langsomt, uttalte Johnson.

Terapi først

Om Tyson går i ringen før årsskiftet er for tidlig å si.

- Jeg vet ikke hvorvidt jeg er forberedt på å bokse igjen innen året er omme. Jeg har vært gjennom en hel del siden den forrige kampen.

Det er allerede blitt spekulert i at Tyson er satt opp mot en foreløpig ukjent motstander i Las Vegas 5. desember. Men ifølge 32-åringen er psykisk behandling viktigere enn boksingen.

- Akkurat nå tenker jeg ikke en gang på boksing. Nå skal jeg bare hjem... og vise min kjærlighet til folket der hjemme.

Og:

- I tida framover skal jeg gå i terapi, sier Tyson.