Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tyson vil slå et slag for Gazza

- Føler jeg kan hjelpe ham.

(Dagbladet.no): Paul Gascoigne (40) flyttet hjem til faren sin etter å ha vært tvangsinnlagt for psykiatrisk behandling.

Nå får Gazza tilbud om hjelp fra en annen som har kjempet minst like harde slag mot sine egne demoner som slagene han serverte motstanderne i ringen.

Den tidligere boksemesteren «Jern»-Mike Tyson kommer den falne fotballegenden til unsetning. Gazza ble arrestert etter bekymrede rapporter fra ansatte på hotellet der han bodde.

Tusjet «gal» i panna

Blant annet åpnet han døra for dem splitter naken med ordet «gal» tusjet i panna, og han snakket med plastpapegøyer.

- Jeg vet alt om Gazza og føler jeg kan hjelpe ham, sier Tyson ifølge Press Association.

For Tyson, som ble dømt for voldtekt i 1992, og som bet av en flik av øret til Evander Holyfield i ringen i 1997, mener han har lært av problemene sine.

- Mange toppidrettsutøvere har slitt i privatlivet - inkludert meg - og det er derfor jeg vil hjelpe. Jeg ser ham fortsatt som en superstjerne og vil gjerne møte ham om han føler seg klar for det, sier Tyson.

FENGSLET: Mike Tyson ble fengslet i ett døgn i november for å kjøre i beruset tilstand. Her i lekre rosa håndjern og med boka «American Gangster» i hånda. Foto: Jeff Topping, Reuters/Scanpix
FENGSLET: Mike Tyson ble fengslet i ett døgn i november for å kjøre i beruset tilstand. Her i lekre rosa håndjern og med boka «American Gangster» i hånda. Foto: Jeff Topping, Reuters/Scanpix Vis mer

- Hjalp Rooney

Tyson har tidligere møtt Wayne Rooney, og mener han hjalp United-spissen da sistnevnte var under kritikk for sin aggressive stil.

- I 2005 hadde Wayne Rooney en nedtur og jeg møtte ham og ga ham nytt mot. Jeg er sikker på at jeg kan gjøre det samme for Paul Gascoigne.

Jern-Mike skal på en foredragsturné i England neste måned, blant annet i Gateshead, der Gazza nå bor. Så kanskje får den halte sjansen til å føre den blinde.

Seinest i november i fjor ble Tyson dømt til 24 timer i fengsel og tre års prøvetid for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand og for besittelse av narkotika.

image: Tyson vil slå et slag for Gazza
I TRØBBEL: Gazza ble tvangsinnlagt forrige måned og bor nå hjemme hos faren. Neste måned kommer Tyson til Gateshead for å holde foredrag, og vil gjerne møte Gazza.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media