ANMELDT: Antidoping Norge har anmeldt kappgjengeren Erik Tysse til Norges Idrettsforbunds domsutvalg etter den positive dopingprøven han avla under et stevne i Italia i mai.Foto: Berit  Roald / SCANPIX .
ANMELDT: Antidoping Norge har anmeldt kappgjengeren Erik Tysse til Norges Idrettsforbunds domsutvalg etter den positive dopingprøven han avla under et stevne i Italia i mai.Foto: Berit Roald / SCANPIX .Vis mer

Tysse anmeldt til domsutvalget

Antidoping Norge ferdig med behandlingen.

||| Antidoping Norge har anmeldt kappgjengeren Erik Tysse til Norges Idrettsforbunds domsutvalg.

Tysse avla positiv dopingprøve under en internasjonal konkurranse i Italia 1. mai. Prøven viste spor av Cera, som også er kjent som tredje generasjons EPO.

Påtalenemnda i Antidoping Norge har behandlet saken og opplyste tirsdag at Tysse er anmeldt til domsutvalget for brudd på dopingbestemmelsene.

— Påtalenemnda har nå vurdert alle fakta og innhentede tilleggsopplysninger i saken. På bakgrunn av dette har vi i dag besluttet å anmelde Tysse til NIFs domsutvalgt, sier Anstein Gjengedal, leder av påtalenemnda.

Overrasket Kjenner
Tysses advokat Gunnar Martin Kjenner er forbauset over at Antidoping Norge velger å anmelde kappgjengeren til Norges Idrettsforbunds domsutvalg.

— Vi har kommet med så mange innsigelser i saken at jeg er overrasket over anmeldelsen, sier Kjenner til NTB.

Tysse avla positiv dopingprøve under en internasjonal konkurranse i Italia 1. mai. Prøven viste spor av Cera, som også er kjent som tredje generasjons EPO. Tysse har hevdet sin uskyld og mener prøven som er analysert enten ikke er hans eller er manipulert.

— Det var en vektforskjell på prøven som min klient avga, og på den som viste seg å være positiv. Dessuten har det vært manglende rutiner ved laboratoriet i Roma og en prosedyresvikt på flere punkter, hevder Kjenner.

— Hvordan reagerte din klient selv da han fikk vite om anmeldelsen?

— Han tar den til etterretning, svarer advokaten.

Kjenner legger til at det kommer én god ting ut av anmeldelsen, nemlig at offentligheten nå vil få fullt innsyn i saken.

— Akkurat det er jeg glad for. Jeg tror saken vil gagne antidopingarbeidet på sikt. Samtidig tror jeg svært mange vil bli overrasket over når de ser hvor usikkert det er å være idrettsutøver.

(NTB)