VENTER PÅ AVGJØRELSE: Erik Tysse gir seg ikke i kampen mot dopingdommen mot seg. Nå venter han på at Idrettens Voldgiftsdomstol skal frikjenne ham i tide til VM. Foto: Morten Holm / SCANPIX
VENTER PÅ AVGJØRELSE: Erik Tysse gir seg ikke i kampen mot dopingdommen mot seg. Nå venter han på at Idrettens Voldgiftsdomstol skal frikjenne ham i tide til VM. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

Tysse håper fortsatt på VM-start

Men sliter med motivasjonen.

Erik Tysse er frustrert og lever i det uvisse vel en måned etter at dopingsaken hans var til behandling i Idrettens voldgiftsdomstol (CAS).

- Jeg har ikke hørt noe mer nytt fra CAS enn det som ble sagt etter at saksbehandlingen var avsluttet 29. juni. Domstolen har registrert at det er et VM for døren, og at jeg har et håp om å kunne bli med der, men det blir også sagt at CAS har tre måneder på seg til å komme med en avgjørelse, sier Erik Tysse til NTB.

- Jeg skal ikke legge skjul på at det er litt frustrerende å gå slik i det uvisse, for når jeg trener klarer jeg ikke helt å holde motivasjonen ved like. Det er på en måte slik at jeg ikke helt vet hva jeg trener for, sier han.

- Men humøret er bra, og håpet om VM-start har jeg fortsatt beholdt, forteller Tysse, som også legger til at han er i jevnlig kontakt med friidrettsforbundet og sportssjef Ronny Nilsen i tilfelle en VM-start skulle bli mulig.

7. PLASS I 2009: Tysse var jublene fornøyd med innsatsen i Berlin for to års siden. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
7. PLASS I 2009: Tysse var jublene fornøyd med innsatsen i Berlin for to års siden. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Rett etter at høringen i CAS var over i slutten av juli reiste Tysse på høydesamling i St. Moritz i Sveits.

- Jeg lå i høyde i litt over tre uker og fikk mye fin trening. Derfor går det veldig greit nå, sier Tysse, som var hjemme fra høyden forrige søndag.

Dersom han skulle bli frikjent i CAS og komme med til VM, er han kvalifisert til å gå 20-kilometeren, men friidrettsforbundet kommer da til å søke om å få ham med på 50 kilometeren også. I og med at han er suspendert og ikke kan konkurrere, får han ingen mulighet til å kvalifisere seg for 50-kilometeren i VM, dersom CAS-saken skulle ende med frifinnelse.

(NTB)