Tysse jobbet med antidoping

Jobbet med holdningsarbeid blant unge utøvere.

HOLDNINGSARBEID: Erik Tysse jobbet med antidopinarbeid blant ungdom før han selv ble tatt for tredje generasjons EPO, CERA. Foto: Scanpix
HOLDNINGSARBEID: Erik Tysse jobbet med antidopinarbeid blant ungdom før han selv ble tatt for tredje generasjons EPO, CERA. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Kappgjengeren Erik Tysse har frontet antidopingarbeidet i sin lokale friidrettsklubb og advart unge klubbmedlemmer om farene ved doping, skriver VG.

I går ble det kjent at Tysse har avlagt positiv dopingprøve og er midlertidig utestengt. Dopingprøven viste spor av CERA, som også er kjent som 3.-generasjons EPO.

Hordalendingen konkurrerer for Norna-Salhus, og styreleder i klubben er sjokkert over at Tysse har testet positivt. Sammen med søsteren Kjersti Tysse Plätzer har han ofte snakket med de unge utøverne i klubben om farene ved dopingbruk.

— Erik, Kjersti og Stephan (Plätzer, trener) har alltid frontet antidopingarbeidet i klubben. De har alle vært veldig klare på at de har støttet dette arbeidet, sier styreleder Elin Asbjørnsen til VG.

— Lokalt i klubben har de stilt opp overfor våre unge utøvere, blant annet på våre faste klubbkvelder. Vi har hatt samlinger om høsten der Kjersti og Erik har stilt opp og fortalt hva de andre kan forvente seg i et større miljø. Gjennom å stille seg til disposisjon og holde innlegg har de frontet antidopingarbeidet innad i klubben, legger hun til.

Ifølge avisen understreker hun at Norna-Salhus har nulltoleranse når det gjelder doping, og at Tysse har skrevet under på en samarbeidsavtale der han forplikter seg til å være dopingfri.

På grunn av utestengelsen får ikke Tysse deltatt i EM i Barcelona, som starter i neste uke.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer