Tysse krever DNA-analyse av urinprøve

Kan ha blitt forvekslet.

POSITIV B-PRØVE: Erik Tysse med kona Kristin under tirsdagens pressekonferanse, da det ble kjent at han har avlagt positiv b-prøve for CERA. Til høyre dr.med. Helge Oftebro som jobber med å komme til bunns i dopingsaken mot Tysse. Foto: SCANPIX
POSITIV B-PRØVE: Erik Tysse med kona Kristin under tirsdagens pressekonferanse, da det ble kjent at han har avlagt positiv b-prøve for CERA. Til høyre dr.med. Helge Oftebro som jobber med å komme til bunns i dopingsaken mot Tysse. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Erik Tysses positive urinprøve, som inneholdt det forbudte stoffet CERA, forandret såkalt spesifikk vekt fra Tysse avla urinprøven til den ble analysert.

Dette kan bety at urinprøven er forvekslet.

- Vi ber nå Antidoping Norge om å sørge for at det blir foretatt en DNA-analyse av både a- og b-prøven, sier Erik Tysses advokat, Gunnar Martin Kjenner, til Dagbladet.

- Vidt forskjellige Dagbladet kan i dag avsløre at det forekommer to vidt forskjellige målinger av urinen til Erik Tysse i forbindelse med dopingsaken. Da Tysse avla dopingprøven 1. mai i år, hadde urinen en spesifikk vekt (se faktaboks) på 1,025.

Da urinprøven ankom laboratoriet i Roma for analyse, hadde den imidlertid en vekt på 1,010 for a-prøven og 1,009 for b-prøven.

- Resultatene av urinens spesifikke vekt er helt forskjellige fra Erik Tysse avla urinprøven til den ble analysert, sier dr.med. Helge Oftebro til Dagbladet.

Det er to grunner til at man tester urinen ved prøvetaking. For det første sørger man for at urinen har høy nok «tetthet» til at den kan bli analysert for doping. For det andre sjekker man om urinen er vannet ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.