VIL HA SVAR FRA LABORATORIET: Erik Tysse jobber fortsatt med å renvaske seg etter at han avla positiv dopingprøve i sommer. 
Foto: Berit Roald, Scanpix
VIL HA SVAR FRA LABORATORIET: Erik Tysse jobber fortsatt med å renvaske seg etter at han avla positiv dopingprøve i sommer. Foto: Berit Roald, ScanpixVis mer

Tysse krever svar fra doping-laboratoriet

Om hvorfor urinprøven endret vekt.

|||
Erik Tysse kjemper for å renvaske seg. Nå er dopinglaboratoriet i Roma bedt om en forklaring rundt kappgjengerens positive dopingprøve, skriver VG.

I juli ble det kjent at Tysse hadde avgitt en positiv dopingprøve etter en konkurranse i San Giovanni i Italia 1. mai. Prøven viste spor av Cera, som er kjent som tredje generasjons EPO. Tysse hevder han er uskyldig.

- Tysse har anmodet om en del informasjon som vi har bedt laboratoriet om. Vi venter på svaret fra laboratoriet. Når vi har fått nødvendige opplysninger, vil saken bli behandlet, sier advokat Niels R. Kiær, som er sekretær i for Antidoping Norges påtalenemnd, til VG.

Tysse-teamet har ment at den store forandringen i spesifikk vekt på urinprøven fra den ble avgitt til den kom til laboratoriet i Roma, viser at det ikke var Tysses prøve som ble analysert ved laboratoriet. Kappgjengerens advokat, Gunnar Martin Kjenner, bekrefter at de har bedt Antidoping Norge stille spørsmål rundt prosedyren.

- Og det er riktig at vårt hovedanliggende er den spesifikke vekten på urinprøven. Hvis ikke laboratoriet har en holdbar forklaring på dette punktet, så er den analyserte prøven en annen enn den Tysse avga, sier Kjenner til VG.

(NTB)