Tysse langt bak de beste i OL-løpet

Kina med tre blant de fire beste.

LANGT BAK: Erik Tysse var langt bak de beste på 20 kilometer kappgang, og havnet til slutt på en 14. plass. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
LANGT BAK: Erik Tysse var langt bak de beste på 20 kilometer kappgang, og havnet til slutt på en 14. plass. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Erik Tysse var langt fra de beste, og havnet til slutt på en 14. plass på 20 kilometer kappgang i London sentrum i dag.

Tysse hang med tetgruppa de første 10 kilometerne, men måtte så slippe da de beste økte tempoet. Han falt lengre og lengre bak, og kom i mål over to minutter bak vinneren.

Kinesiske Ding Cheng var klart sterkest på 20 kilometeren, og vant med god margin til nest bestemann, Erick Barrondo fra Guatemala. Kineseren fullførte på 1:18:46, noe som er ny olympisk rekord.

Barrondo var 11 sekunder bak Cheng, og på bronseplassen kom kinesiske Zhen Wang.

Det var meget varmt i løypa på «The Mall», noe som gjorde det svært krevende for utøverne. Det ble for mye for russiske Valeriy Borchin, som var med i tetgruppa helt til de siste to kilometerne, som kollapset inn i gjerdet på den siste runden.

Kontroversiell Tysses OL-deltakelse har vært kontroversiell. 20. juli, 2010 kom det frem at en urinprøve Tysse hadde avlevert en positivt urinprøve. Både A- og B-prøven var positiv, og inneholdt rester av CERA - et tredjegenerasjons bloddopingpreparat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer