PÅMELDT TIL VM: Dopingdømte Erik Tysse vil bli påmeldt til VM i friidrett selv om CAS fremdeles ikke har avsagt sin dom i dopingsaken mot ham. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
PÅMELDT TIL VM: Dopingdømte Erik Tysse vil bli påmeldt til VM i friidrett selv om CAS fremdeles ikke har avsagt sin dom i dopingsaken mot ham. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

Tysse påmeldt til friidretts-VM

Får dopingsvar innen tre måneder.

Dopingdømte Erik Tysse vil bli påmeldt til VM i friidrett selv om CAS fremdeles ikke har avsagt sin dom i dopingsaken mot ham.

- Vi melder på Erik Tysse til VM i Daegu med forbehold om CAS-dommen, og så får det internasjonale forbundet, IAAF, vurdere om Erik oppfyller kriteriene for VM-deltakelse, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen til Friidrett.no.

Tysse lever i det uvisse vel en måned etter at dopingsaken hans var til behandling i Idrettens voldgiftsrett (CAS). Innen tre måneder må CAS komme med en avgjørelse.

Dersom kappgjengeren skulle bli frikjent, er han kvalifisert til å gå 20-kilometeren i Sør-Korea. I så fall akter friidrettsforbundet å søke om å få ham med på 50-kilometeren også.

Erik Tysse testet positivt på en dopingprøve etter et stevne i Milano 1. mai i fjor. Det ble funnet spor etter bloddopingmiddelet Cera.

Kappgjengeren ble dømt til to års utestengelse, men han anket dommen til appellutvalget i Norges Idrettsforbund (NIF). Det ble senere klart at ankesaken måtte opp i CAS med Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) som motpart.

I slutten av juni stilte 30-åringen opp i CAS-høringen i sveitsiske Lausanne. Der la Tysse blant annet fram et dokument der nesten 100 professorer, akademikere og andre fagpersoner støttet saken hans.

(NTB)