Tysse Plätzer fant brukte sprøyter i søpla

Håper hun blir oppgradert til olympisk mester etter dopavsløringer.

HÅPER PÅ ANERKJENNELSE: Kjersti Tysse Plätzer håper hun skal få anerkjennelse som olympisk mester etter at russiske Olga Kaniskina er avslørt som en av kappgangens juksere.  Foto:  Erik Berglund / Dagbladet
HÅPER PÅ ANERKJENNELSE: Kjersti Tysse Plätzer håper hun skal få anerkjennelse som olympisk mester etter at russiske Olga Kaniskina er avslørt som en av kappgangens juksere. Foto: Erik Berglund / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kjersti Tysse Plätzer håper hun skal få anerkjennelse som olympisk mester etter at russiske Olga Kaniskina er avslørt som en av kappgangens juksere.

Den russiske jenta er utestengt og kommer til å miste mesterskapsmedaljer, men det er foreløpig ikke avklart hvor langt tilbake Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) og Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) vil gå.

Det russiske antidopingbyrået har utestengt henne i tre år og to måneder fra oktober 2012, men har også strøket hennes resultater fra juli til september 2009 og juli til november 2011. Dermed mister hun to VM-gull.

- Jeg er ikke overrasket over de avsløringene som er kommet, for dette er noe alle har visst om lenge, sier Kjersti Tysse Plätzer til NTB. Hun har et berettiget håp om å bli oppgradert til olympisk mester fra Beijing i 2008, da hun tok sølvet bak Kaniskina, og hun har også fjerdeplasser fra EM i 2006 og VM i 2007 som kan bli bronsemedaljer dersom den russiske kappgjengeren blir fjernet fra resultatlistene.

Doping i miljøet har hun kjent til lenge.

Ikke bare rykter - Det har lenge gått rykter om de russiske utøverne som er tatt nå. De tilhører det samme miljøet, og de bor i det samme huset i Saransk. Derfor er det ikke noe nytt det som er kommet ut, sier Tysse Plätzer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.