Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tysse Plätzer fikk VM-revansj

- Jeg trengte virkelig denne avslutningen.

REVANSJ: Kjersti Tysse Plätzer var langt nede etter VM-fiaskoen i Berlin, men fikk en opptur med seier i sitt siste store løp i karrieren.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
REVANSJ: Kjersti Tysse Plätzer var langt nede etter VM-fiaskoen i Berlin, men fikk en opptur med seier i sitt siste store løp i karrieren. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

|||

Saransk, Russland (NTB): Kjersti Tysse Plätzer avsluttet med stil og fikk en flott revansj for det mislykkede VM-løpet da hun sikret seg seieren i Challenge-cupen i kappgang lørdag.

Hun gikk ti kilometeren på 42.45 minutter, var i mål som tredje kvinne, men de to russiske jentene som var foran henne gikk utenfor konkurranse. Dermed innkasserte hun nok en seier, noe som betyr at hun har vunnet seks av sju Challenge-konkurranser denne sesongen.

- Jeg var så lettet da jeg gikk over mål. Da visste jeg at karrieren, i alle fall på det internasjonale planet, var over. Jeg trengte virkelig denne avslutningen, for etter at jeg ble disket og mislyktes i VM, opplevde jeg tre veldig tunge uker.

- Før start i dag var jeg fryktelig spent og nervøs, men det gikk veldig bra, og jeg skal ikke nekte for at det er utrolig deilig å avslutte slik, sa Kjersti Tysse Plätzer til NTB etter årets internasjonale sesongavslutning i kappgang.

For Kjersti er det likevel ikke helt slutt.

- Nei, det er riktig. Jeg skal gå KM 28. september for å sikre klubben noen ekstra poeng, men resten av september skal jeg slappe av mest mulig. Jeg skal jobbe 50 prosent, men utover det blir jeg bare husmor og mamma, sa Norges beste kappgjengeren på kvinnesiden gjennom alle tider.

Sterk åpning

Hun gikk knallhardt ut i Challenge-finalen lørdag og hadde ledelsen etter fem kilometer. etter hvert roet hun litt ned, for hovedmålet var å trykke seieren i Challenge-turneringen, kappgjengernes verdenscup.

- Jeg sa til Kjersti at hun skulle ha fokus på teknikken og ikke tenke så mye på de to russiske jentene som egentlig ikke var med i konkurransen. Det viktigste i dag var å sikre sammenlagtseieren. Derfor gikk hun ikke for fullt på slutten. De to russiske jentene var cirka 20 sekunder foran henne i mål, men det gjorde ingenting i dag.

- Kjersti gikk også tidsmessig veldig sterkt. Det er ikke mange jenter som er i stand til å gå ti kilometeren på under 43 minutter, men Kjersti klarte det i avslutningsløpet sitt, og det kan hun være stolt av, sa ektemann og trener Stefan Plätzer til NTB.

- Kjersti var psykisk langt nede etter VM-fiaskoen i Berlin. I finalen her i Russland nå hadde hun ingen problemer. Derfor kan man si at hun gir seg på topp, slo Stefan Plätzer fast.

Fantastisk

- Jeg må vel kunne si at jeg har hatt en fantastisk sesong, og jeg er veldig fornøyd med å klare å komme tilbake etter det som skjedde i VM, sa Kjersti til NTB.

Hun gir seg etter å ha vunnet to sølvmedaljer i OL. Første gangen var i Sydney i 2000, og deretter gjentok hun prestasjonen i Beijing i 2008. Hun har vært på topp i kappgang siden hun var 13 år gammel, altså nesten i en mannsalder.

I finalen lørdag hadde hun irske Loughnane Olive 35 sekunder bak seg, mens italienske Elisa Rigaudo ble nummer tre. De var begge over halvminuttet bak Kjersti i mål.

- Fra 1. oktober kommer det til å bli et helt annet liv for meg. Da begynner jeg å jobbe 100 prosent, og ved siden av skal være mamma og husmor.

- Men helt uten kappgang og trening blir jeg ikke, for jeg kommer nok fortsatt til å måtte trene meg ned i noen år, og du skal heller ikke se bort fra at jeg kommer til å henge med i NM de kommende årene, sa Kjersti Tysse Plätzer.

Verken Trond Nymark som klarte en flott sølvmedalje på 50 kilometeren i VM, og Erik tysse som gjorde det best på 20 kilometeren i Berlin, gikk i Saransk. Nymark følte seg ikke i form, men Erik Tysse skal bli pappa og terminen var 19. september.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling