Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tysse-saken behandles i slutten av juni

Håper på frifinnelse og VM-deltakelse.

VENTER SPENT: Erik Tysse (midten) venter spent på svar angående sin dopingprøve. Her med professor Helge Oftebro (f.h.) og advokat Gunnar Martin Kjenner.
Foto: Berit Roald  / SCANPIX .
VENTER SPENT: Erik Tysse (midten) venter spent på svar angående sin dopingprøve. Her med professor Helge Oftebro (f.h.) og advokat Gunnar Martin Kjenner. Foto: Berit Roald / SCANPIX . Vis mer

Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne skal behandle dopinganken til Erik Tysse den 28. og 29. juni, melder domstolen på sine nettsider.

Dette er ingen ny dato for Tysse og støttespillerne hans, for det har lenge vært kjent at det går mot ankebehandling på disse datoene, men nå er saken endelig berammet.

Tysse avga en positiv prøve på Cera, tredje generasjons bloddoping, etter et stevne i Milano 1. mai i fjor. Laboratoriet i Roma, som analyserte prøven, fant at det var spor av Cera både i A- og B-prøven, men dette er i ettertid betvilt av en rekke vitenskapsmenn, professorer og akademikere.

Da saken mot Tysse var oppe i Domsutvalget i Norges Idrettsforbund ble han dømt for å ha brukt Cera. Han ble utestengt i to år, men valgte å anke saken umiddelbart.

Saken i CAS går mot Norges Idrettsforbund og Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), og nå håper Tysse at han skal bli frikjent, slik at han kan stille i VM i Daegu i Sør-Korea, der kappgjengeren allerede er kvalifisert for 20 kilometeren.

Det er totalt registrert 18 utøvere som er tatt for å ha brukt Cera. 13 av dem er sykkelryttere, mens de resterende fem tilhører friidretten. Italia ligger på topp med sju saker, mens Spania på annenplass har registrert fire saker.

(NTB)