Tysse stormet inn til NM-gull på 5000 meter

- Det var deilig å se 18-tallet da jeg passerte mål.

STORMET INN TIL GULL:
 Erik Tysse tok et enkelt NM-gull på 5000 meter i ettermiddag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STORMET INN TIL GULL: Erik Tysse tok et enkelt NM-gull på 5000 meter i ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Erik Tysse hadde ikke konkurranse i det hele tatt da han suste inn til nytt NM-gull på 5000 meter kappgang på 18.59,17.

- Det gikk veldig fint for meg fram til 3000 meter, men jeg manglet den hardheten og råheten som er nødvendig på de siste 2000-meterne. Likevel må jeg si meg godt fornøyd med at jeg klarte å presse meg under 19 minutter på distansen. Det var deilig å se 18-tallet da jeg passerte mål, sa Erik Tysse til NTB.

Han kom så å si rett fra Moskva-VM til Tønsberg. I Moskva gikk det ikke fullt så bra med det norske håpet, for der måtte han bryte 50-kilometeren etter cirka 35 kilometer med mageonde.

Noe slikt var han ikke plaget med i Tønsberg. Der slo han alle de andre deltakerne med over en runde. Sølvet gikk forresten til Håvard Haukenes som også gikk i Moskva, men som ble disket.

En uke til Sesongen nærmer seg slutten med stormskritt for Tysse. Han har ikke fått til det han håpet på i 2013. VM i Moskva var det store målet. Der ble han stoppet av mageproblemer.

- Nå blir det en uke til med tøff trening. Deretter kommer jeg til å satse på en skikkelig hardøkt, før jeg går over i fire uker med helt rolig trening, sa Tysse etter NM-løpet fredag.

- Det vil si at sesongen i realitet er over for mitt vedkommende. Nå blir det å se framover mot neste år, der EM i Zürich er det store målet, fortalte han.

- Jeg kommer kanskje til å henge med i en noen mindre stevner, men alvoret for i år er over nå.

Hardt Han karakteriserte 5000-meterløpet i NM som hardt, for fortsatt kjenner han de 35 kilometerne han gikk i VM i beina.

- Det har vært en tøff tid etter VM, for der var jeg i skikkelig god form, og uten problemene med magen tror jeg det hadde vært mulig å kjempe om medalje. Jeg ville nok ikke ha vunnet gullet, men sølvet kunne vært innen rekkevidde.

- En plass mellom nummer to og seks ville jeg helt sikkert ha klart, mente kappgjengeren fra Søfteland.

Han sa også at det gir trygghet å vite at han er blant verdens beste 50 kilometerløpere, men det betyr ikke at han kutter ut 20-kilometeren.

- Jeg kommer til å gå flere 20 kilometere neste sesong. Jeg trenger tøffheten og farten fra den distansen for å bli en god femmilsløper, sa han.

(NTB)