Tysse tok en suveren NM-tittel

Kalte det selv ei god treningsøkt.

TRENINGSØKT: Erik Tysse omtalte NM som en treningsøkt etter en suveren seier. 
Her er han fra sommer-OL i London 2012.


Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
TRENINGSØKT: Erik Tysse omtalte NM som en treningsøkt etter en suveren seier. Her er han fra sommer-OL i London 2012. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

Erik Tysse gjennomførte det han selv kalte ei god treningsøkt. Det ga også suveren NM-tittel i 10 kilometer kappgang på bane lørdag.

Norna Salhus-kappgjengeren gikk inn til 41.56,3 minutter og slo toeren, Håvard Haukenes fra Viking med nesten to minutter. Haukenes hadde 43.43,5. Viking tok også bronsemedaljen ved Joakim Sælen med 45.39,4, mens «pensjonisten», han kaller seg i alle fall det selv, Trond Nymark gikk inn til fjerdeplassen. Han var ikke mer enn 16 sekunder fra medalje.

- Dette var ei bra økt, men også en del av treningen og oppkjøringen til 50 kilometeren jeg har bestemt meg for å gå i VM, sa Erik Tysse etter at seieren var sikret.

Det er bare to og en halv dag mellom 20 og 50 kilometeren i VM i Moskva i august, og nå har Tysse bestemt seg for å satse alt på den lengste distansen.

- Nå ser jeg fram til å gå 20 kilometeren på landeveien her i NM søndag, men jeg har et helt spesielt opplegg i forbindelse med denne 20 kilometeren i og rundt Arna idrettsplass.

- Planen er å varme opp med å gå en ti kilometer. Deretter blir det selve NM-løpet, og for å roe meg ned tar jeg en fem kilometer til slutt. Det blir bra trening og forberedelse til fem mila i VM, sa Tysse.

Han hadde av økonomiske årsaker ingen mulighet til å stille i det store internasjonale kappgjengerstevet i spanske La Coruna denne helgen.

- Jo, økonomien satte en stopper for det, men det er fint å gå NM også, og ved å stille her, føler jeg at jeg får gitt litt tilbake til klubben min og miljøet, for jeg har fått mye god støtte i en tung tid, sa Erik Tysse.

- Jeg er helt enig med Erik, dette var en god gjennomkjøring, sa trener Stephan Plätzer.

I kvinneklassen var det ingen deltakere. 5000 meter som på programmet, men for første gang siden 1965 var det ingen påmeldte.

NM fortsetter med 20 kilometer for både kvinner og menn søndag.

(NTB)