Tysse trosset smertene

Niendeplass i EM.

FORNØYD: Erik Tysse ble nummer ni på 20 kilometer kappgang i friidretts-EM. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix
FORNØYD: Erik Tysse ble nummer ni på 20 kilometer kappgang i friidretts-EM. Foto: Lise Åserud, NTB ScanpixVis mer

- Det var deilig å få til et så bra løp etter alle problemene og lite trening, sa Erik Tysse (33) etter 9.-plassen på 20 kilometer kappgang i friidretts-EM onsdag.

Norna-Salhus-løperen kom i mål på tiden 1.22.19 og var 2.35 minutter bak den spanske vinneren Miguel Angel López i regnværet midt i sentrum av Zürich.

Vinnertiden var rask, og Tysse lå stort sett plassert mellom 10 og 13 gjennom det aller meste av løpet.

- Jeg jobbet hardt hele veien og gikk mitt eget løp. Jeg jobbet knallhardt de siste fem kilometerne og bestemte meg for å ta spanjolen (Luis Alberto Amezcua) inn mot mål. Det klarte jeg, sa Tysse til NTB.

Operert For Tysse ble løpet en opptur. Det er ikke mer enn fem uker siden han måtte kutte opp en betennelse i leggen under et treningsopphold i St. Moritz. Etter konkurransen bar det derfor rett til sjekk hos de medisinsk ansvarlige.

- Det er greit å få sjekket og renset det opp, sa Tysse og pekte på operasjonssåret på leggen.

Tysse slet litt over midtveis da farten i teten ble skrudd betydelig opp.

- Da var det nok fornuftig at jeg ikke gikk altfor mye ned. Jeg er godt fornøyd med dette etter alt jeg har gjennomgått i de siste månedene. Jeg måtte jobbe steinhardt med hodet de siste kilometerne, sa Tysse.

Skryt Landslagssjef Ronny Nilsen mente at Tysse hadde all grunn til å være fornøyd siden han oppnådde målsettingen om en plass blant de ti beste.

Trener Stephan Plätzer var også fornøyd med eleven.

- I dag var han sterk. Ikke minst med tanke på fallet han hadde i Kina i mai. Dette var en fantastisk prestasjon. Løypa var knallhard, og jeg er imponert over det han fikk til. Han gikk for en topp 10-plassering, og det fikk han, sa Plätzer.

Senere onsdag blir det tatt en avgjørelse om hvorvidt han starter på fredagens 50 kilometer eller ikke.

- Vi får se. Løypa er knalltøff, og vi tenker allerede inn mot VM i Beijing neste år. Men Erik bestemmer dette selv, sa Plätzer til NTB.

Håvard Haukenes ble disket tidlig i konkurransen etter tre advarsler. Da lå han sist på 31.-plass.

(NTB)