Tysse utestengt i to år for doping

Anker dommen umiddelbart.

DØMT: Erik Tysse under saken mot ham i domsutvalget i  Norges Idrettsforbund for tre uker siden. Tysse er utestengt fra all idrett i to år fra og med han ble suspendert 8. juli etter å ha testet positivt på cera. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
DØMT: Erik Tysse under saken mot ham i domsutvalget i Norges Idrettsforbund for tre uker siden. Tysse er utestengt fra all idrett i to år fra og med han ble suspendert 8. juli etter å ha testet positivt på cera. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kappgjenger Erik Tysse er utestengt fra all konkurranse i to år for brudd på dopingreglementet.

Beslutningen er tatt av domsutvalget i Norges Idrettsforbund etter at saken var oppe for tre uker siden.

Tysse ble suspendert av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) 8. juli i fjor etter å ha avlagt positiv prøve på epo-varianten cera etter en konkurranse i Italia.

- Jeg er selvfølgelig i første omgang veldig skuffet. Når man blir dømt for noe man ikke har gjort, tror jeg folk flest forstår hvordan det føles, sier Tysse til Dagbladet.

Anker saken Han har allerede besluttet å anke avgjørelsen inn for NIFs appellutvalg, og har 14 dager på å levere inn anken.

- Jeg håper på frikjennelse fordi ekspertene mine har vist at det aldri var cera i prøvene. Men jeg var forberedt på begge utfall. Uansett hva dommen ville blitt her, ville nok saken gått videre, sier Tysse.

Dommen er i tråd med påstanden fra påtalenemnda i Antidoping Norge.

- Påtalenemnda er tilfreds med at domsutvalget har gitt påtalenemnda medhold i sine anførsler og påstand, skriver advokat Niels Kiær, som førte saken for nemnda, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer