Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tysse vant klart i NM

Nymark tok andreplassen i sitt siste løp.

KLAR SEIER: En utladet Erik Tysse gikk inn til 19.08 og vant en klar seier på 5000 meter kappgang i fridretts-NM fredag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
KLAR SEIER: En utladet Erik Tysse gikk inn til 19.08 og vant en klar seier på 5000 meter kappgang i fridretts-NM fredag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

En utladet Erik Tysse gikk inn til 19.08 og vant en klar seier på 5000 meter kappgang i fridretts-NM fredag. Veteranen Trond Nymark tok annenplassen.

- Dette løpet bar preg av at jeg var skikkelig utladet etter å ha jobbet knallhardt mot London-OL. Derfor ble dette løpet så som så. Jeg fikk vel tatt ut det jeg er god for i øyeblikket, sa kappgjengeren, som hadde én dag til å kvalifisere seg til OL etter at dopingdommen var sonet ferdig.

Han kvalifiserte seg i et løp hjemme i Os og endte på 14.-plass på 20 kilometeren i London. Ikke dårlig etter å ha vært borte fra miljøet i over to år.

- Det var utrolig artig å konkurrere igjen, og særlig siden dette er det første baneløpet mitt på tre år, sa Tysse.

Trond Nymark ble slått med trekvart runde, mens bronsevinneren Håvard Haukenes var 20 meter unna å bli tatt igjen med en runde av vinneren.

I kjelleren - Jeg føler jeg er litt i kjelleren akkurat nå, for jeg skal ikke nekte for at jeg har vært litt trøtt og sliten etter OL. Det merket jeg på denne femkilometeren, for jeg var ikke skikkelig på hugget, mente Tysse.

Han har den norske rekorden på distansen med 18,32 minutter, men selv om han åpnet forrykende, var han ikke i nærheten av å klare en slik tid.

Men selv om både OL og NM er unnagjort er ikke sesongen over for Norges beste kappgjenger.

Han satser mot nordisk mesterskap på 20 kilometer i begynnelsen av september, og han vurderer også nordisk mesterskap på 50 kilometer i København i oktober.

- Nå tenker jeg først og fremst på neste sesong og forberedelsene til den. Årsaken til at jeg går med planer om å gå 50-kilometeren i nordisk senere i år, ligger i at det hadde vært veldig bra å klare VM-kravet allerede i år, for da bør jeg ikke tenke mer på det, sa Tysse til NTB.

ANDREPLASS: Veteranen Trond Nymark tok annenplassen i sitt siste løp. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
ANDREPLASS: Veteranen Trond Nymark tok annenplassen i sitt siste løp. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Han sa også at hovedmålet er å gå begge distansene, altså både 20 og 50 kilometer i VM i Moskva neste år, men det kan hende at han også kun satser på 50 kilometeren.

Slutt! - Ja, nå er det definitivt slutt! Jeg kommer ikke til å gå et skritt kappgang resten av dette året. Nå er det jobb og familie som gjelder. Nå er både kroppen og jeg god og mett på kappgang, sa Trond Nymerk. Han ble klart slått av Erik Tysse på femkilometeren i NM, men tok en klar sølvmedalje.

Samtidig tok han farvel med norsk friidrett på topplanet etter å ha holdt på i 19 år.

- Dette er det siste jeg kommer til å gjøre som topputøver. Kroppen har fått mer enn nok. Det er ikke noen mening i å holde på lenger, for jeg tror ikke jeg kan bli bedre, sa Nymark etter å ha tilbakelagt 130.000 kilometer på beina, på ski og i løping.

- 70 prosent av denne distansen er kappgang, sa Nymark, som har tilbakelagt tre og en kvart gang rundt jorda ved ekvator uten motor.

Han deltok i London-OL og tok farvel med den internasjonale toppeliten på The Mall, mens han tok farvel med den norske eliten på Kristiansand stadion fredag ettermiddag.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media