Tyven trodde han skulle slippe unna, men det var før han visste hvem han hadde rundstjålet

- Dette er en lærdom for alle.

TOK OPP JAKTEN: Her poserer laget med langdistanseløpere sammen med politiet etter at de tok opp jakten på tyven som hadde rundstjålet dem. Foto: Privat
TOK OPP JAKTEN: Her poserer laget med langdistanseløpere sammen med politiet etter at de tok opp jakten på tyven som hadde rundstjålet dem. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 48 år gamle innbruddstyven trodde han hadde gjort et kupp da han tok seg inn på et hotellrom og rasket med seg det han fant av verdisaker.

Det han ikke visste var at han nettopp hadde rundstjålet et lag med langdistanseløpere fra Arizona i USA.

Dårlig idé

En av løperne, Collins Kibet som har en personlig rekord på 800-meter på 1,46,87, hørte at 48-åringen forsøkte å snike seg ut av rommet, og tok opp jakten. Det forteller laget på sin egen hjemmeside.

Utenfor hotellet konfronterte Kibet mannen, som svarte med å trekke opp en lommekniv.

- Han forsøkte å trekke seg bakover og sa til meg at han hadde en kniv. Så snudde han seg og begynte å løpe, sier Kibet til Runner's World.

Det skulle han ikke ha gjort.

For på den andre siden av gata satt resten av laget og spiste frokost på en restaurant. De fikk med seg opptrinnet, og tok sammen med Kibet opp jakten på tyven.

Prøvde å stikke av igjen

Patrick Leary er en av de andre løperne på laget. Han forteller at de forfulgte forbryteren inn i det som skulle vise seg å være et smug som ble sperret av et gittergjerde.

- Han var livredd. Han visste at han var fanget og ville bare komme seg unna, sier Leary.

Opplysninger i politiets rapport fra hendelsen tegner det samme bildet. Der står det at 48-åringen slapp sekkene han hadde stjålet, og begynte å tømme lommene sine. Han oppga til og med sin egen lommebok, før han forsøkte seg på et siste forsvinningsnummer.

Idet laget ringte politiet klatret han over gjerdet, men heller ikke denne gangen skulle han slippe unna. Bailey Roth fulgte tyven over gjerdet, og løp etter han i over en kilometer før politiet tok dem igjen.

- En lærdom for alle

Enden på visa ble at tyven ble plukket opp av lovens lange arm, og at løperne fikk igjen alle sine eiendeler.

En talsperson for politiet i Minneapolis kom i tillegg med noen visdomsord til alle som måtte vurdere et «kupp» av samme natur som 48-åringen.

- Dette er en lærdom for alle. Aldri stjel noe fra et langdistanselag ... du kommer til å bli tatt.

SEXAKT: Da denne innbruddstyven brøt seg inn på et kjøpesenter i Brasil, var det ikke bare pengene som fristet den kåte innbruddstyven. Etter tyveriet var utført, hadde han sex med en utstillingsdukke i butikken. Video: Overvåkingskamera Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer