Tyven trodde han skulle slippe unna, men det var før han visste hvem han hadde rundstjålet

- Dette er en lærdom for alle.

TOK OPP JAKTEN: Her poserer laget med langdistanseløpere sammen med politiet etter at de tok opp jakten på tyven som hadde rundstjålet dem. Foto: Privat
TOK OPP JAKTEN: Her poserer laget med langdistanseløpere sammen med politiet etter at de tok opp jakten på tyven som hadde rundstjålet dem. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 48 år gamle innbruddstyven trodde han hadde gjort et kupp da han tok seg inn på et hotellrom og rasket med seg det han fant av verdisaker.

Det han ikke visste var at han nettopp hadde rundstjålet et lag med langdistanseløpere fra Arizona i USA.

Dårlig idé

En av løperne, Collins Kibet som har en personlig rekord på 800-meter på 1,46,87, hørte at 48-åringen forsøkte å snike seg ut av rommet, og tok opp jakten. Det forteller laget på sin egen hjemmeside.

Utenfor hotellet konfronterte Kibet mannen, som svarte med å trekke opp en lommekniv.

- Han forsøkte å trekke seg bakover og sa til meg at han hadde en kniv. Så snudde han seg og begynte å løpe, sier Kibet til Runner's World.

Det skulle han ikke ha gjort.

For på den andre siden av gata satt resten av laget og spiste frokost på en restaurant. De fikk med seg opptrinnet, og tok sammen med Kibet opp jakten på tyven.

Prøvde å stikke av igjen

Patrick Leary er en av de andre løperne på laget. Han forteller at de forfulgte forbryteren inn i det som skulle vise seg å være et smug som ble sperret av et gittergjerde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer