Tyvene overså 200 000 kroner

Frode Andresen hadde 200 000 kroner liggende på rommet - men tyven rørte dem ikke. Derimot ble det stjålet 1 000 Euro (8400 kroner) fra samme bag.

SAN SICARIO (Dagbladet): Ikke mange føler lettelse over å bli frastjålet en sånn sum, men Frode Andresen var glad tross alt i går. - Jeg ble bleik da jeg hørte at andre i skiskyttertroppen var blitt frastjålet penger, klær og eiendeler. Jeg tenkte med én gang på de 200 000 kronene, sier Andresen til Dagbladet.

Spurte Gunn Margit

I deltakerlandsbyen like nedenfor stadion i San Sicario deler Frode Andresen leilighet med samboer Gunn Margit Andreassen. Etter å ha sjekket at de 200 000 kronene ikke var stjålet, følte han sterk lettelse. Men samtidig var 1 000 Euro som lå sammen med de 200 000, blitt fjernet:

 - Jeg spurte Gunn Margit om hun hadde vært nedi bagen og hentet ut penger. Men det hadde hun ikke. Da forstod jeg at vi også var blitt robbet, sier Andresen.
- Det er en guffen følelse å vite at uvedkommende har rotet rundt i bagen din, legger han til.

Vanlig å reise med cash

Grunnen til at Andresen hadde så mye penger med seg, er enkel. Han vant en rekke renn i januar og cashet inn godt med prispenger. Siden har han ikke vært hjemme. I tillegg til 1 000 Euro ble Frode Andresen frastjålet leilighetens eneste nøkkel. - Så nå har Gunn Margit og jeg flyttet alle verdisaker til et annet bygg. Det er likevel ikke spesielt hyggelig å vite at tyven går rundt med vår nøkkel.

Tok 40 000 fra Eckhoff

Frode Andresen er langt fra den hardest rammede. Etter hva Dagbladet erfarer er Stian Eckhoff, som også gikk gårdagens stafett, blitt frastjålet 40 000 kroner, i tillegg til klær. På spørsmål om hvor mye penger han savner, svarer Eckhoff:

 - Nok.

Dagbladet får bekreftet at en tredje stafettløper fra i går, Halvard Hanevold, også er bestjålet. Den fjerde av stafettgutta, Ole Einar Bjørndalen, har imidlertid vært ute en vinterdag før. På spørsmål fra media om også han er blitt robbet, svarte mannen som har italiensk samboer og bor i grensetraktene mellom Østerrike og Italia:

- Nei. Jeg har koffert med lås. Jeg har vært i Italia før.

Dagens spørsmål:
Tror du skiskytterne tar OL-gull på fellesstarten?
Hva mener du? Send en e-post til minmening@dagbladet.no

HELDIG TROSS ALT: Frode Andresen har hatt innbrudd i sin leilighet. - Jeg ble bleik da jeg hørte at andre i skiskyttertroppen var blitt frastjålet penger. Jeg tenkte med én gang på de 200 000 kronene, sier Andresen.