IVRIGE: Særlig brasilianere virker til å være svært ivrige på å samle på Panini-merker. Tradisjonen med å samle på merkene strekker seg tilbake til fotball-VM i 1970. Foto: REUTERS / Paulo Whitaker / NTB Scanpix
IVRIGE: Særlig brasilianere virker til å være svært ivrige på å samle på Panini-merker. Tradisjonen med å samle på merkene strekker seg tilbake til fotball-VM i 1970. Foto: REUTERS / Paulo Whitaker / NTB ScanpixVis mer

Tyveri av Ronaldo, Neymar og Messi førte til frykt

Panini måtte roe ivrige samlere.

(Dagbladet): Jo nærmere vi kommer avspark mellom Brasil og Kroatia 12 juni, jo større blir interessen forfotballmerkene, kalt Panini-merker.

Men et tyveri i Brasil denne uken førte til at produsenten måtte gå ut og roe situasjonen.

Samlekortene, som man setter inn i et spesielt mesterskaps-album, har bilder av alle spillerne som deltar i fotball-VM i Brasil, blant annet av de store stjernene som Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Neymar.

300 000 merker stjålet Da en varebil med hele 300 000 Panini-merker ble stjålet i Rio de Janeiro, fryktet man for at det kunne bli mangel på de populære merkene, melder lokale aviser, ifølge Guardian

Merkene har vært en del av fotballmesterskap for mange, helt siden VM i 1970. I år inneholder albumet plass til hele 640 samlemerker.

- Panini kan forsikre om at det vil være rikelig med merker tilgjengelig i Rio de Janerio, og at det ikke vil bli noen mangel på Panini-produkter til salgs der, sier selskapet, ifølge den engelske avisen.

Ikke første gang Merkene er uhyre populære i Brasil, melder Guardian. Både blant yngre og eldre mennesker arrangeres det bytte-fester for å skaffe seg merkene man mangler - og i alt er det forventet å selge åtte millioner album bare i Brasil.

Det er derimot ikke første gang at en stor mengde Panini-merker kommer på avveie foran et stort mesterskap.

Før fotball-VM i Sør-Afrika i 2010 ble det gjort innbrudd i distribusjonssentralen i Sao Paulo i Brasil, og 135 000 merker ble stjålet. Disse kom senere til rette.