Tyveri med gullfoten

KRISTIANSAND (Dagbladet): Harald Martin Brattbakk forhindret den store sensasjonen mot Start i går. Måltyven avgjorde kampen to minutter før slutt.

- Det var en snodig følelse. Det føltes litt som et tyveri, litt smånasking, sier Harald Martin Brattbakk til Dagbladet. Han sitter i garderoben på Kristiansand stadion. Nok en gang har han avgjort en tippeligakamp i sluttminuttene.

Av de 45 poengene Rosenborg har hanka inn denne sesongen, har 12 av dem kommet i den aller siste delen av kampen.

Start-Rosenborg 1-2

Mål: 0-1 Knutsen (81), 1-1 Karadas (88), 2-1 Brattbakk (89).

BB: Espen Johnsen, RBK

- Vi har en utrolig evne til å vinne kampene. Jeg kan ikke helt forklare hva det skyldes, sier Brattbakk.

Ikke bare rutine

- Selvfølgelig. Men det er ikke bare rutine det er snakk om. Da kunne vi ha spilt til vi var 60 alle sammen. Vi må jo få til et spill også.

Med 14 mål kjemper Brattbakk innbitt om tittelen Årets toppscorer. Han tror ingenting er avgjort før siste kamp er spilt.

- Men det er klart jeg er en av kandidatene, medgir han.

Sensasjon

En snau halvtime tidligere på kvelden punkterte gullfoten til Brattbakk sørlendingenes håp om å skape sensasjon. Og det var nære på. Bunnlaget Start klarte seg nemlig overraskende godt i møtet med ett av Nord-Europas beste lag.

- Men det var bare rosenborgere som scoret, gliste Ola By Rise etter kampen. Og det hadde han i og for seg rett i. For da Start tok ledelsen 80 minutter ut i kampen, var det Rosenborg-utlånte Morten Knutsen som signerte scoringen. Da gikk det et gisp igjennom hjemmepublikummet som straks været sensasjon.

Nølte ikke

Men Rosenborg aktet ikke å gi fra seg poeng uten videre. Åtte minutter seinere, to minutter før ordinær fulltid, fanget innbytter Azar Karadas opp hjørnesparket fra Dagfinn Enerly, og headet ballen kontant i Start-målet. Da sto det 1- 1.

Da håpet kristiansanderne på en ærefull avslutning og poengdeling. Men bare et snaut minutt seinere fikk Brattbakk en elegant heading fra Frode Johnsen ned foran føttene. Han nølte ikke, og la innlegget inn på direkten.

- Det føltes godt, ja

Mot gull

Nils Arne Eggen var godt fornøyd med at Rosenborg tok nok en seier, bortimot på overtid.

- Det er nok typisk Rosenborg, ja.

Eggen mente at spillerne muligens var vel langt oppe etter Brøndby-kampen onsdag. En oppfatning også Brattbakk delte. Eggen mente det kunne forklare hvorfor ikke tabelltoppen overkjørte bunnlaget.

- Vår styrke er at vi klarer å nullstille oss, sier Eggen.

- Det er en ferdighet vi har. Samtidig spilte Start godt.

Gårsdagens seier vitner om et Rosenborg-lokomotiv som strener i retning av nok et seriemesterskap. Men Eggen nekter å ta noe for gitt ennå.

- Vi har bare tre poengs forsprang. Men vinner vi de siste fem kampene, så vinner vi serien, sier Eggen. Det er det ingen som sier ham imot på.

GULLFOT: Foten til Harald Martin Brattbakk er gull verdt. I går førte den ham et steg nærmere tittelen Årets toppscorer. Naturligvis avgjorde han i sluttminuttene.