U got EM@il

Landslagstrener Åge Steen har grenseløs tillit til USA-proffene Bente Nordby, Hege Riise (Carolina Courage) og Dagny Mellgren (Boston Breakers). I går tok han dem ut i EM-troppen på bakgrunn av mailer, telefonsamtaler, rapporter og kampreferater.

Etter at jentene kom til den amerikanske proffligaen, har nemlig Steen til gode å se dem i aksjon.

- Meningen var at jeg skulle oppsøkt USA-proffene for tre uker siden. Fordi Even Pellerud (kanadisk landslagstrener) allerede hadde bestemt seg for å se dem, prioriterte jeg en hjemlig serierunde i stedet. Even ga meg de svarene jeg trengte, sier Åge Steen til Dagbladet.

Ikke helt kontroll

Selv om han har fått veldig gode rapporter på Bente Nordby, Hege Riise og Dagny Mellgren, innrømmer landslagstreneren at han ikke har like bra kontroll på USA-proffene som på de hjemlige toppseriespillerne.

- Motivasjonen er jeg ikke redd for. Den er garantert på topp. Men jeg er spent på hvor de står, fysisk og mentalt, sier Åge Steen.

- Selv om jeg har god kontakt med trenerne, har jeg ikke samme kontroll på USA-proffene som på de 17 andre EM-spillerne. Men til høsten skal jeg besøke dem, sier Steen.

Per i dag er Philadelphia og Washington best av de åtte proffklubbene (14 poeng på åtte kamper).

44 kamper i snitt

Dagny Mellgrens klubb Boston Breakers er nummer fem (ni poeng på åtte kamper), Carolina Courage med Bente Nordby og Hege Riise nummer seks (sju poeng på sju kamper). Mellgren har tre mål og samme antall målgivende pasninger, Hege Riise ett mål og tre målgivende. Bente Nordby ligger på delt tredjeplass av keeperne med 30 redninger.

Hege Riise er veteran i EM-troppen med 147 landskamper. Bente Nordby har 98 og Dagny Mellgren 39 landskamper. Snittet i troppen er 44 landskamper per spiller. Trine Rønning (19 år 14. juni) er både yngst og har færrest landskamper (én).