U14-laget som fikk United-legenden til å måpe: - Vi hadde ingen anelse

Scoringen har gått verden rundt.

(Dagbladet): Forrige uke skrev Dagbladet om U14-laget til Ipswich som vartet opp med en scoring som best egner seg i glass og ramme.

Lynraskt pasningsspill på én-touch i lengderetningen, som til slutt resulterer i en nettkjenning av de vakre slaget.

Nå forteller lagets trener, Liam Manning, til Dagbladet at det ikke er noen tilfeldighet at laget hans triller ball i hatt med motstanderne.

- Vi har en filosofi som går ut på mye ballbesittelse, og at vi skal produsere spillere som kan løse problemer raskt. Vi terper på teknikk og spilleforståelse på hver eneste trening. Det beste med akkurat det målet er det at spillerne finner et svar på det høye presset, og gjennomfører det med glans, sier Manning.

- Visste at det var spesielt Den tidligere Manchester United-keeperen Peter Schmeichel er en av de som har latt seg rive med av ungguttas blendende angrepsspill.

Han tok til Twitter etter å ha sett videosnutten, og utbrøt kort og godt: For en scoring...!!!

Manning sier at responsen har vært overveldende.

- Vi visste at målet var spesielt, så det var naturlig for oss å dele det med andre på youtube-kanalen vår. Men vi hadde ingen anelse om at det skulle få så mye publisitet. Vi er i ekstase over at det har blitt satt pris på av så mange over hele verden, sier han.

Styrker A-laget Manning forteller videre at han liker det han ser av den yngre garde i klubben, og forteller at mye av hemmeligheten ligger i at de har spilt sammen i en årrekke allerede.

- Vi er utrolig fornøyde med måten gruppa har utviklet seg på. Ikke bare som lag, men også på individnivå. De er en samspilt gruppe som har spilt sammen i mange år nå. Flesteparten av dem kom til klubben allerede før de var åtte år gamle. Det er mange sterke karakterer og personligheter, og alle viser en enorm lyst til å lære.

Og det er ikke bare ungdomslagene som leverer. I skrivende stund ligger A-laget på en sjetteplass i Championship, og har gått sju kamper uten tap.

- Førstelaget har fått en eksepsjonelt god start på sesongen, og for oss som jobber i akademiet er det ekstra spennende å se at flere av våre spillere er i ferd med å slå igjennom. Teddy Bishop har fått sin seniodebut, og slår dermed følge med blant annet Tommy Smith og Lyke Hyam som begge kommer fra våre egne rekker, forteller Manning.

Ipswichs neste kamp er på lørdag da det møter Blackburn på hjemmebane.