LEKTE SEG: Martin Ødegaard har storspilt de første 45 av EM-kvalifiseringskampen mot Kosovo. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
LEKTE SEG: Martin Ødegaard har storspilt de første 45 av EM-kvalifiseringskampen mot Kosovo. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

U21-gutta gikk på realt mageplask. Kosovo snudde 0-2 til 3-2

Ødegaard herjet, men det holdt ikke for det norske U21-landslaget.

  • Kosovo – Norge 3–2 (2-2)

(Dagbladet): Ødegaard. Ødegaard. Og et mageplask av de sjeldne.

Så enkelt kan kampen mellom U21-lagene til Norge og Kosovo oppsummeres.

Men vi tar den lange veien.

Ødegaard-show

Ødegaard var i storform i den første omgangen av EM-kvalifiseringskampen.

Først serverte han en krempasning mellom tre Kosovo-bein til Morten Thorsby inne i Kosovo-boksen. Lagkameraten i Heerenveen la ballen uselvisk tilbake til Henrik Bjørdal, som satte inn 0–1.

Så limte Ødegaard et frispark i krysset fra 25–30 meter. Norge hadde hatt full kontroll på kampen til det var spilt 40 minutter, og lå an til å ta med seg en komfortabel ledelse til pause.

Så sa det totalt stopp.

To raske

De siste fem var et realt mageplask for det norske u21-laget.

Enis Bytyqi reduserte til 1–2 med låret etter han ble spilt fri i bakrom etter 41 minutter. To minutter seinere utliknet Florent Hasani.

– Nå er det en gjeng med norske hengehuer som går inn i garderoben. Dette går ikke an, sa TV 2-kommentator Marius Skjelbæk.

Norge var avhengige av en seier i kveldens oppgjør, etter at de ble fratatt tre poeng etter en tabbe i det første oppgjøret i kvalifiseringen.

Men slik skulle det ikke gå.

For fem minutter før slutt var Kosovos vanvittige snuoperasjon et faktum. Bytyqi scoret sitt andre for dagen, og gjorde marerittet komplett for U21-laget.

Null poeng på to kamper. Tirsdag møter laget Isreal.