Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

U21-gutta knuste Estland

God generalprøve foran EM-kvaliken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Estland U21 - Norge U21 0-5.

(Dagbladet.no): De norske U21-gutta reiser til EM-kvalik mot Armenia med en god porsjon selvtillit. I dag utklasset de Estland 5-0 i en oppkjøringskamp i Tallin - selv om landslagstrener Hallvar Thoresen på forhånd var usikker på hvordan det offensive ville fungere.

- Offensivt gikk det veldig bra, vi hadde godt tempo i ballen, mye høyere enn Estland behersket, og vi spilte oss til mange målsjanser. Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen av kampen med og uten ball, sier Thoresen til NFFs hjemmeside.

Tore Reginussen satte inn 1-0 etter 13 minutter, før Magnus Myklebust doblet ledelsen før pause. Brann-reserve Erik Huseklepp økte til 3-0 etter drøye timen, før Myklebust igjen var på farten til 4-0. Like før slutt fastsatte Olav Tuelo Johannessen sluttresultatet til 5-0.

Hauger best på banen

Når Thoresen skal trekke fram banens beste spiller, overser han likevel målscorerne. Og trekker fram mannen som i forkant av Tippeliga-sesongen ble spådd som årets komet - Stabæks Henning Hauger.

- Henning var vår bestemann, og jeg håper han får mer spilletid på klubblaget. Han har vært veldig god for U21-landslaget i hele år, og jeg er sikker på at Henning kommer til å prestere bra om han får sjansen, sier Thoresen til fotball.no.

5-0-seieren hjelper likevel ikke på stort mer enn selvtilliten til de norske gutta. Det er først 2. september det gjelder - da venter den første EM-kvalifiseringskampen mot Armenia borte.

MARKERTE SEG: Lillestrøms Magnus Myklebust satte inn to mål mot Estland, i en kamp Norge vant hele 5-0. Her fra en kamp mot Slovenia. Foto: SCANPIX
MARKERTE SEG: Lillestrøms Magnus Myklebust satte inn to mål mot Estland, i en kamp Norge vant hele 5-0. Her fra en kamp mot Slovenia. Foto: SCANPIX Vis mer