U21-gutta lokkes med en million grunner for å vinne EM

Forhandlet fram store gullbonuser.

 SMILER BREDT:    Norges Jo Inge Berget (t.v.) og kaptein Stefan Strandberg tok fram smilet på en pressekonferanse i Israel.  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SMILER BREDT: Norges Jo Inge Berget (t.v.) og kaptein Stefan Strandberg tok fram smilet på en pressekonferanse i Israel. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Det norske fotballforbundet (NFF) får utbetalinger av UEFA når norske landslag kvalifiserer seg til et mesterskap.

Deler av disse pengene går til spilleren selv, og i det siste har det vært forhandlinger mellom NFF, NISO og representanter fra landslaget.

U21-gutta kan virkelig dra fram milliongliset om de skulle vinne U21-EM i Israel.

Da får laget nemlig en million kroner.

Fokus på prestasjon Jo Inge Berget var i forhandlingene. Han innrømmer at spillerne lokkes av de store pengene.

- Nå er det ikke først og fremst bonusmulighetene som gjør at vi gleder oss utrolig til dette mesterskapet. Men vi er veldig fornøyde med at NFF har denne bonusordningen, som viser at arbeidet vi legger ned blir satt pris på. Det er flott at vi nå har enda en gulrot å strekke oss etter, sier U21-landslagets Jo Inge Berget til fotball.no.

Det er opp til spillerne å bestemme kriteriene for hvordan bonusen skal fordeles innad i troppen.

Damelandslaget får mer Også kvinnelandslaget får en bonus for sitt mesterskap. Jentene får mer penger enn de har gjort før.

- Vi ser en økning fra forrige mesterskap, så vi er fornøyd med både prosess og resultat, sier landslagskaptein Ingvild Stensland til fotball.no.

NFF er fornøyd med avtalen:

- Begge lagene har levert sterke prestasjoner, og det er veldig fortjent at de får sin andel av inntektene. Jeg vil berømme begge spillergruppene for konstruktive og gode forhandlinger, og ikke minst vil jeg ønske begge lag lykke til i mesterskapet. Norsk fotball går svært spennende tider i møte, sier assisterende generalsekretær i NFF, Kai-Erik Arstad, til fotball.no.

Her en bonusavtalene:

 A-kvinner:
Gull: 1,495 million kroner.
Sølv: 1,035 million kroner.
Bronse: 850 000 kroner.
Kvartfinale: 345 000 kroner(som vinner av gruppa)
Kvartfinale: 345 000 kroner (ved 2./3. plass i gruppa).
9. - 12. plass: 230 000 kroner.

U21:

Gull: 1 million kroner.
Sølv: 750 000 kroner.
Semifinale: 500 000 kroner.
Gruppespill: 250 000 kroner.