Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

U21-gutta slått ut av magesyke

Åtte spillere nede for telling dagen før viktig landskamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dagen før U21-landslagets viktige kamp mot Bosnia i Stavanger, er åtte spillere slått ut av magesyke. Nå ber landslagsledelsen UEFA om å utsette kampen til torsdag.

- En opptelling viser at åtte ikke kunne spilt i dag, hvorav fire av dem var i startoppstillingen. De har diaré og magekrampe, og noen føler seg litt kvalme. Det er også enkelte influensalignende symptomer, opplyser landslagslege Geir Stray Andreassen til Dagbladet.no.

Av hensyn til taushetsplikten kan ikke landslagslegen gå ut med hvilke spillere det gjelder. Norge må slå Bosnia med to mål for å sikre seg en playoff-kamp, etter at de tapte 1-0 mot Armenia lørdag.

Kylling er hovedmistenkt

Det kan bli i tøffeste laget dersom laget er i redusert fysisk forfatning. NFF sendte brev til UEFA med forespørsel om å få kampen utsatt en dag, men fikk ikke medhold.

- Det blir ikke utsettelse. Delegaten fra UEFA fikk beskjed så fort han landet i Stavanger. Om kampen skal bli utsatt må enda flere bli liggende, og vi må få en uavhengig lege til å ta kontakt med UEFA, sier Stray Andreassen.

- Vet dere hvordan spillerne ble syke?

- Dette skjedde i Armenia, det er vi rimelig sikre på. Vi bodde på et bra hotell, men spiste kylling flere av dagene der nede, senest som matchmat på lørdag. Det kan gå såpass lang tid som fem dager før man merker noe, sier landslagslegen.

Sju nye spillere

Landslagssjef Hallvar Thoresen opplyser til Dagbladet.no at han trolig henter inn sju nye spillere i troppen:

• Andreas Lie, Viking

• Ruben Imingen, Bodø/Glimt

• Erik Mjelde, Sandefjord

• Steffen Nystrøm, Moss

• Tore Andreas Gundersen, Kongsvinger

• André Danielsen, Viking

• Johan Bjørdal, Viking

Da Dagbladet.no ringer er han og spiller bowling med de friske spillerne.

- Jeg vet ikke hvor mye svekka vi blir av dette, men det er veldig bra stemning i troppen. Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å klare målet, og bruker ikke dette som noen bremsekloss, sier Thoresen til Dagbladet.no.

Til sammenligning opplevde Premier League-klubben Tottenham å få en rekke spillere slått ut med magesyke dagen før siste kamp mot West Ham i våres. De fikk stablet laget på beina, men tapte 2-1 og mistet den viktige fjerdeplassen som hadde gitt Champions League-spill.

- Jeg husker det. Jeg så kampen til Tottenham, og de så ganske friske ut, sier Thoresen.

<B>MANNEFALL:</B> Dagen før U21-guttas viktige landskamp mot Bosnia, er minst åtte av spillerne plaget med magesyke. Hvem det gjelder er fortsatt usikkert, men fire av dem er i startoppstillingen.