U21-gutta slo Spania

Tuelo ble matchvinner.

Norge U21-Spania U21 1-0

Innbytter Olav Tuelo Johannessen ga Norge seieren med kampens eneste scoring ni minutter før slutt.

Sandefjord-spilleren skjøt kontant i mål fra seks meters hold, etter først et skudd fra Alexander Tettey som ble reddet. Fredrikstads unggutt, Tarik Elyounoussi, ga ballen videre til Tuelo Johannessen som enkelt satte den i mål.

God 2. omgang

Tuelo Johannessen var egentlig tatt ut til å spille kampen mot Spania, men ble kalt inn ettersom Daniel Fredheim Holm måtte melde avbud.

Etter å ha blitt presset tilbake i omtrent hele første omgang, tok Norge mer og mer over føringen i kampen i den andre omgangen. Landslagstreneren er fornøyd:

– Seier er godt. Vi gjør et par bytter uten å endre strategi, og vi klarer å heve oss betraktelig, sa en blid landslagstrener Hallvar Thoresen ifølge fotball.no etter seieren.

Thoresen har terpet mye på det offensive spillet i det siste, og etter pause fikk han og laget betalt i sjanser og scoring.

Headet i tverrligger

– Dette viser at bare vi tror nok – og vil nok – så kan vi spille god fotball mot gode spillere, sa Thoresen som fortsatt mener laget til tider mister ballen for enkelt.

Elyounoussi headet i tverrliggeren like etter scoringen, før spanjolene fikk to store sjanser de ikke klarte å utnytte. Dermed fikk Thoresens gutter en flott seier som hjelper godt på selvtilliten foran EM-kvaliken.

Kampen ble sett av over 6.000 tilskuere i Stavanger.

(ANB)

MATCHVINNER: Olav Tuelo Johannesen feirer med Tarik Elyounoussi og Alexander Tettey. Sandefjord-spilleren scoret det eneste målet i U21-kampen mot Spania onsdag.