INGEN SEIER: Martin Ødegaard og de andre norske U21-gutta imponerte ikke voldsomt mot Russland i Marbella. Dette bildet er fra november.


Foto: Berit Roald / NTB scanpix
INGEN SEIER: Martin Ødegaard og de andre norske U21-gutta imponerte ikke voldsomt mot Russland i Marbella. Dette bildet er fra november. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

U21-landslaget:

U21-gutta tapte for Russland: - Vi gjør mange enkle feil. Ikke godkjent

Skapte heller ikke mye framover.

(Dagbladet): Russland U21 - Norge U21 2-0.

Uryddig forsvarsspill ble Norges bane da den nyeste utgaven av U21-gutta tapte for Russland på Marbella i kveld.

Med kompisene Martin Ødegaard, Morten Thorsby og Iver Fossum med fra start hadde Norge mye kvalitet tilgjengelig på matta, men det var ikke voldsomt høy kvalitet som ble servert fra sør.

Forsvarsarbeidet har til tider vært en utfordring det siste året for våre nest eldste, og også i kveld oppsto det trøbbel for guttene Leif Gunnar Smerud skal preppe for en ny kvalik.

- Vi er skuffa over kampen i dag. Vi manglet energi og intensitet og når energien mangler sprer det seg en usikkerhet i spillet vårt og vi gjør mange enkle feil. Kampen i dag er totalt sett ikke godkjent, sier Smerud til fotball.no.

- Om vi skal ha en sjanse på dette nivået må vi spille med en helt annen energi og tilstedeværelse enn det vi hadde i dag.

To mål før hvilen

Russland tok ledelsen etter drøye 20 minutter, da Rifat Zhemaletdinov la ut til kaptein Ilya Zhigulev på seksten meter. Kapteinen satte ballen sikkert i mål, mens de norske gutta ble stående litt å se på rundt eget straffefelt..

Zhigulev var god ellers i førsteomgangen også, og holdt på å score fra nesten midtbanen da Per Kristian Worre Bråtveit var litt langt ute tidligere i kampen.

Norges største sjanse kom for Mathias Rasmussen etter en liknende situasjon som russerne scoret på, men Rasmussen satte ballen utenfor.

I stedet doblet Russland ledelsen fem minutter før pause.

Worre Bråtveit felte Rifat Zhemaletdinov som etter en forsvarsfeil kom seg alene gjennom, og dommeren ga straffe. Den satte Zhemaletdinov selv i nettet.

Skapte ikke mye

Svakt forsvarsspill gjorde det altså vanskelig for Norge før pause, men de røde viste til tider bedre takter i andre omgang.

Noe av det må vel tilskrives en komfortabel Russland-ledelse, men Norge hadde i det minste ballen mye, og skapte småtterier framover på banen.

De store sjansene uteble likevel, selv om Julian Kristoffersen hadde en ball i nettet fra offsideposisjon like før slutt. Leif Gunnar Smerud måtte bokføre tap i Spania.

- Russland produserte heller ikke så mye. Det de hadde av sjanser ga vi dem etter at vi gjorde enkle feil, forteller Smerud.

- Vi har jobbet mye og hardt på denne samlingen og det kan hende vi måtte betale litt for det i dag. Vi har valgt å prioritere treningene høyt, men på sikt blir vi bedre av jobben vi har gjort den siste uka. Jeg er helt sikker på at vi vil være mye bedre når kvalifiseringen starter i juni. U21-tempoet internasjonalt er høyt og vi trenger spillere med mye krefter og intensitet for at vi skal lykkes med måten vi spiller på, sier han.

Norge U21 møter Kosovo i EM-kvalifisering 12. juni.