<strong>SPILLER PÅ TO LANDSLAG:</strong> Joshua King har mye å tenke på denne uka, men bedyrer at det er a-landslaget som prioriteres. Her fra dagens landslagstrening på Åråsen stadion. Til høyre skimtes Tarik Elyounoussi. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SPILLER PÅ TO LANDSLAG: Joshua King har mye å tenke på denne uka, men bedyrer at det er a-landslaget som prioriteres. Her fra dagens landslagstrening på Åråsen stadion. Til høyre skimtes Tarik Elyounoussi. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

U21-gutta tenker «110 prosent» på Albania-kampen

Men gleder seg til EM i Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Huet mitt er selvsagt 110 prosent på Albania-kampen, sier Joshua King til Dagbladet når han blir spurt om han tenker på U21-EM i Israel.

Sammen med Valon Berisha, Håvard Nordtveit og Markus Henriksen skal Blackburn-proffen tjenestegjøre for to forskjellige landslag på under 24 timer - på hver sin side av Middelhavet.

- Mer humor på U21 Også Valon Berisha sier at han bare fokuserer på a-landslaget foreløpig.

- Det er den kampen som kommer først, og det er den som er viktigst, sier han.

Red Bull Salzburg-spilleren er godt fornøyd med at NFF har sørget for at de får være med begge steder. Men han innrømmer at han gleder seg til å bli gjenforent med U21-landslaget på lørdag.

- Jeg koser meg nok litt mer med dem, for de er jevnaldrende, og jeg har kjent dem lenge, sier Østerrike-proffen, og får støtte fra King.

- Jeg har kjent Omar Elabdellaoui, Abdisalim Ibrahim, Harmeet Singh, Flamur Kastrati, Stefan Johansen, ja, nesten alle sammen siden jeg var 17 år. Vi er på en måte en guttegjeng som har vokst opp sammen, så det er mer humor og kødd på U21-landslaget.

Albania viktigst Håvard Nordtveit har a-landslaget som førsteprioritering hele tida. Han mener det å stenge ut det som skal skje på lørdag kan minne om hverdagen hans som proff i Borussia Mönchengladbach.

- Vi har to kamper i uka, om det er Champions League-kvalik eller Europa League, i tillegg til Bundesliga. Du må holde rett fokus, ellers går det ikke. Nåløyet er jo å komme seg på a-landslaget, og det er her vi er nå. Selv om det hadde vært fint å få med seg hele mesterskapet i Israel, er det en enda viktigere kamp på fredag, sier han.

Slik situasjonen er i dag, er både Nordtveit og Henriksen høyaktuelle for å starte mot Albania fredag, slik de gjorde det på Ullevaal i mars. Det er derfor lite trolig at de får 90 minutter mot England. Det kan det derimot hende at King og Berisha gjør. Sistnevnte mener til og med at han kan spille to hele kamper - to dager på rad.

Ikke sikker på U21-start - Spiller jeg ti minutter mot Albania på fredag, så regner jeg med at jeg starter mot England på lørdag. Såpass godt trent er jeg. Jeg er klar til England-kampen om jeg så skulle spille hele kampen mot Albania. Men jeg kan ikke regne med noe, jeg må bare ta den spilletida jeg får, sier han.

Joshua King er litt mer forsiktig, og mener alt under én omgang på fredag gjør ham aktuell for å starte på lørdag. Men ikke hvis U21-gutta slår vertsnasjonen Israel i den første kampen.

- Jeg mener at man ikke skal bytte på et vinnende lag, så hvis resten av gutta slår Israel, er det ikke sikkert jeg er i førsteelleveren mot England lørdag.

Men først har altså King, Berisha, Nordtveit og Henriksen fullt fokus på kampen mot Albania på fredag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer