U21-kampene fra EM blir sendt på TV

TV 2 har kjøpt rettighetene.

 TV-AVTALE:  Det norske folk får se U21-laget spille EM i juni, etter at TV 2 har kjøpt rettighetene. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
TV-AVTALE: Det norske folk får se U21-laget spille EM i juni, etter at TV 2 har kjøpt rettighetene. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): TV 2 kommer til å sende kampene fra U21-EM i Israel i sommer. Det bekreftet informasjonssjef i Norges Fotballforbund, Svein Graff, i dag.

Norges åpningskamp mot Israel 5. juni skal sendes på TV 2 Zebra. Deretter møter Norge England og Italia. Alle Norges kamper vil være tilgjengelige på TV 2 Sport, skriver tv-kanalen på sine hjemmesider.

- Dette er den «nye vinen» i norsk fotball med en rekke unge lovende spillere og veldig mange fra vår hjemlige Tippeliga. Vi er veldig glade for at norske TV-seere får se svært attraktiv fotball i juni, forteller sportsredaktør Bjørn Taalesen til TV 2 Sporten.

Dyre rettigheter Det har lenge vært usikkert om kampene kom til å bli sendt på TV. Aktuelle aktører har latt seg skremme av høye priser. Dette har nå endret seg, forteller Bjørn Taalesen.

- Det har tatt lang tid å få til en TV-avtale i Norge fordi rettighetene rett og slett var altfor dyre.

- Nå har heldigvis UEFA kommet seg ned på et akseptabelt prisnivå som gjorde at vi kunne sikre at fotballinteresserte nordmenn får med seg denne godbiten. Det er ikke ofte norsk fotball er med i sluttspill i EM- og VM-sammenheng, så vi er veldig glade for å kunne vise dette, sier Bjørn Taalesen.