SPILLERFAVORITT: Tor Ole Skullerud, her fra tida i VIF, håper på opprykk i U21-landslaget. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SPILLERFAVORITT: Tor Ole Skullerud, her fra tida i VIF, håper på opprykk i U21-landslaget. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

U21-kapteinen vil ha Skullerud

Som Perrys arvtaker.

U21-landslagets kaptein Stefan Strandberg ønsker Tor Ole Skullerud som ny trener etter Per Joar Hansen.

Hansen ledet U21-gutta til neste sommers EM-sluttspill, men ble sist uke ansatt som Rosenborg-trener fra nyttår. Dermed må Norges Fotballforbund på trenerjakt.

Strandberg er klar på hvem han ønsker som ny sjef på U21-landslaget, melder TV 2. Han har fortalt toppfotballsjef Nils Johan Semb at han mener Skullerud bør ansettes.

- Jeg synes Tor Ole Skullerud bør få jobben. Jeg har ikke snakket med alle spillerne på laget, men store deler av gruppen, og alle de mener «Toro» er mannen å gå for, sier Rosenborg-spilleren.

Skullerud ble ansatt som assistent på U21-landslaget for to år siden. Han har tidligere vært trener for Bærum, Ullern, Vålerenga samt G18- og G19-landslaget.

KAPTEIN: Stefan Strandberg mener store deler av gruppa vil ha Skullerud. Foto: AP /Andrew Kravchenko / Scanpix NTB
KAPTEIN: Stefan Strandberg mener store deler av gruppa vil ha Skullerud. Foto: AP /Andrew Kravchenko / Scanpix NTB Vis mer

- «Toro» kjenner oss godt og har vært med hele veien fra vi var dårlige til vi snudde det og begynte å spille bra. Det er såpass kort tid fram til EM at jeg er ganske sikker på at han er den beste løsningen. I mitt hode taler det meste for at han får jobben. Han har også mesterskapserfaring med U19-laget, forklarer Strandberg.

Skullerud legger ikke skjul på at han gjerne vil ha jobben. Kontrakten hans som assistenttrener på U21-laget går ut ved nyttår.

- Jeg har ikke så mye å si om prosessen, men har gitt signal om at dette er noe jeg veldig gjerne kan tenke meg, sier Skullerud til TV 2.

(NTB)