U21-landslaget i rute

BU21-landslaget er i gang med forberedelsene til den avgjørende EM/OL-kvalkampen mot Serbia og Montenegro i Beograd fredag.

- Vi trente på en perfekt bane tirsdag og skal gjøre det samme onsdag. Torsdag blir det gjennomkjøring på kamparenaen, og så langt er vi skikkelig i rute, sier assistenttrener Hallvar Thoresen til NTB.

Branns Erlend Hanstveit sliter fortsatt med sin ankelskade og blir ikke klar til den første kampen, men Thoresen har tro på at han kanskje kan rekke returen i Norge tirsdag.

- De andre spillerne er skade- og sykdomsfrie, og tonen i troppen er veldig bra. Troen er sterk på at vi kan klare denne oppgaven, men at det blir en tøff kamp er det ingen tvil om, fortsetter Thoresen.

Sist gang et norsk U21-landslag kvalifiserte seg til et EM-sluttspill, var i 1997. Da slo Norge ut Frankrike, med de kommende storstjernene David Trezeguet, Patrick Vieira og Thierry Henry på laget. Senere tok laget med blant andre Steffen Iversen, Eirik Bakke og Vegard Heggem på laget bronsemedaljer i sluttspillet i Romania. John Carew var også sentral i kvalifiseringen, men hadde kyssesyken og måtte stå over selve sluttspillet.

Det er ennå ikke avgjort hvor EM-sluttspillet for U21-landslag i 2004 skal spilles, men de tre beste i mesterskapet er sikret deltakelse i OL-turneringen i Aten.

(NTB)