Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

U21-landslaget med stortap mot Belgia

Sjanseløse.

STORTAP: Det norske U21-landslaget i fotball var sjanseløst mot Belgia mandag og tapte 4-0 etter å ha ligget under med ett mål til pause. Her landslagstrener Leif Gunnar Smerud.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
STORTAP: Det norske U21-landslaget i fotball var sjanseløst mot Belgia mandag og tapte 4-0 etter å ha ligget under med ett mål til pause. Her landslagstrener Leif Gunnar Smerud. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Det norske U21-landslaget i fotball var sjanseløst mot Belgia mandag og tapte 4-0 etter å ha ligget under med ett mål til pause.

- I førsteomgang var det sjansemessig ganske jevnt. Jeg tror det var 3-2 i sjanser i favør Belgia, men belgierne satt en av sine, mens vi misset på våre muligheter, sa landslagstrener Leif Gunnar Smerud til fotball.no.

Det første belgiske målet ble satt inn av Charly Musonda etter bare 19 minutter.

Bare to minutter ut i annen omgang økte Joris Kayembe til 2-0 for Belgia, noe som var startskuddet til en heller tung norsk omgang. Belgierne scoret ytterligere to ganger før dommeren blåste for full tid.

- I andreomgang fikk vi en forferdelig start da vi ga bort et mål allerede etter to minutter. I resten av omgangen var det klasseforskjell i perioder. Vi avsluttet kampen med fem spillere født i 1996, og i dag var det mange som fikk kjenne på hvordan det er å møte gode lag på bortebane. Nå vet alle hva som møter oss i EM-kvalifiseringen neste år, fortalte Smerud.

Han slo fast at de norske spillerne ikke gjorde noen god kamp.

Den siste uken er det blitt klare tap mot både Kroatia og Belgia på bortebane for de norske U21-spillerne. Smerud sa etter mandagens kamp at det gjelder å ta lærdom av de to siste kampene, slik at Norge kan stille best mulig forberedt til EM-kvalifiseringen.

Trekningen er i februar, og de første kampene skal spilles på sensommeren neste år.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling