U21-landslaget spilte uavgjort mot Portugal

Det norske U21-landslaget i fotball spilte onsdag 2-2 mot Portugal - et av verdens beste aldersbestemte lag.

- Veldig sterkt. Alt i alt presterte vi en veldig solid kamp defensivt. Offensivt er det mer å gå på. Vi gir bort ballen litt for lett noen ganger, sier U21-trener Per-Mathias Høgmo til NTB.

Portugal skapte mest før pause og ledet fortjent 1-0 i pause. Men etter pause tok det bare sju minutter før John Arne Riise utlignet. Og Vålerengas Pa Modou-Kah ga Norge ledelsen da det sto igjen bare sju minutter av kampen.

- Men den portugisiske dommeren lot seg rive med av en spiller som fikk «fallesyken» innenfor 16-meteren og dømte straffe like etterpå. Det gikk vi nesten og ventet på, kommenterer Høgmo.

Vikings Brede Hangeland fikk 45 minutter som debutant og klarte seg bra. Men det var en annen spiller som gledet Høgmo mest. - Azar Karadas var stor i midtforsvaret. Begge keeperne våre (Espen Johnsen og Per Morten Kristiansen) var gode og John Arne Riise var god som indreløper, mener Per-Mathias Høgmo. De neste oppgavene for U21-landslaget er EM-kvalifiseringskampene mot Ukraina og Hviterussland i juni.