U21-landslaget tapte semifinalen

Norges U21-landslag tapte 0-1 for Marokko i semifinalen i Qatar-turneringen i fotball i dag.

Nordmennene sto imot til det 72. minutt da Moustafa El Elawi scoret kampenes eneste mål.

- Det ble en tøff kamp der begge lag dominerte hver sin periode. Men jeg vil likevel si at Marokko vant fortjent. De hadde flest målsjanser og var det beste laget vi har møtt så langt, sa U21-landslagets sjef Hallvar Thoresen til fotball.no.

Marokko stilte med en rent U23-landslag. Thoresens utvalgte hang likevel godt med selv om det norske spillet ikke var imponerende.

- Vi var ikke veldig gode, men hadde våre muligheter. Samtidig var kampens eneste scoring veldig unødvendig og uheldig, sa Thoresen.

Det kom ett innlegg som keeper Håkon Opdal fikk problemer med. Det ble en misforståelse mellom ham og den ene norske midtstopperen, og den marokkanske spissen kunne sende ballen i mål.

Nordmennene kunne og burde også ha utnyttet at en marokkaner fikk rødt kort kvarteret før slutt.

Turneringen sett under ett er Thoresen likevel veldig fornøyd. Han har ledet U21-landslaget i fire kamper siden han tok over for Per Mathias Høgmo. Det har blitt to seirer og to tap.

- Vi gleder oss over å ha kommet såpass langt, og over å få spille bronsefinale. Både sportslig og ellers har oppholdet vært meget vellykket, sa han.

Norge møter taper av den andre semifinalen turneringen, enten Japan eller Sør-Korea i bronsekamp fredag.

NTB

RØK I SEMIFINALEN: Halvar Thoresens U21-landslag tapte semifinalen mot Marokko i dag.