VRAKET: Moldes Magnus Wolff Eikrem er vraket fra U21-landslaget. TV 2-ekspert Øyvind Alsaker stusser over valget til landslagsledelsen.  Foto: Sara Johannessen / Scanpix
VRAKET: Moldes Magnus Wolff Eikrem er vraket fra U21-landslaget. TV 2-ekspert Øyvind Alsaker stusser over valget til landslagsledelsen. Foto: Sara Johannessen / ScanpixVis mer

U21-sjef mener Wolff Eikrem ikke er god nok

- Tøft å vrake en fra serielederen, mener TV 2-ekspert.

• Følg Molde - Viking i fotballstudio fra 19:00

(Dagbladet): Moldes Magnus Wolff Eikrem (21) er vraket i U21-landslagstroppen til Per Joar Hansen som møter Aserbajdsjan og England 6. og 10. oktober.

Wolff Eikrem har vært nærmest fast på Moldes midtbane denne sesongen, og scoret begge lagets mål i forrige hjemmekamp mot Brann.

Likevel er han ikke god nok for U21-landslagstroppen.

- Magnus er en veldig god fotballspiller, men ut ifra prestasjonene til de som spilte mot Island - og deres prestasjoner for klubblagene - så var det ikke plass til ham denne gangen, sier landslagstrener Per Joar Hansen til Romsdals Budstikke.

Molde-spilleren meldte forfall til kampen U21-landslagets kamp mot Island der Norge vant 2-0. TV 2-ekspert Øyvind Alsaker mener det er et uvanlig valg av U21-sjefen.

- Defensive svakheter - Det er jo litt tøft å vrake en fast spiller hos serielederen, og spesielt at han ikke er med i troppen, sier Alsaker til Dagbladet.

LANDSLAGSSJEF: Per Joar Hansen, sjef for det norske U21-landslaget i fotball, mener han har bedre alternativer enn Wolff Eikrem på midtbanen.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
LANDSLAGSSJEF: Per Joar Hansen, sjef for det norske U21-landslaget i fotball, mener han har bedre alternativer enn Wolff Eikrem på midtbanen. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Jeg vet ikke hva begrunnelsen til Hansen er, men jeg mener Wolff Eikrem har klare defensive svakheter og det er nok noe av grunnen. Med Harmeet Singh, Markus Henriksen og Håvard Nordtveit på laget er det mulig å forsvare uttaket. Hvem av dem skal byttes ut? spør Alsaker.

TV 2-eksperten legger ikke skjul på at Hansen muligens ønsker å prioritere samme mannskap som vant mot Island.

- Det kan kanskje virke som et «takk for sist» fra landslagssjefen, og det er samtidig flere gode spillere på midtbanen til Norge, sier Alsaker.

Luksusproblem Per Joar Hansen forteller til Romsdals Budstikke at han har mange gode midtbanespillere å velge mellom.

Blant annet Anders Konradsen, Valon Berisha, Harmeet Singh, Markus Henriksen og Håvard Nordtveit kan spille sentralt på banen.

- Vi har et luksusproblem sentralt på midtbanen. I tillegg til de fem, har vi også Jo Inge Berget og Joshua King som kan bekle offensive midtbaneroller. Mens vi har mange alternativ på midten, har vi dessverre litt for lite konkurranse på kantene og backplassene, sier landslagstreneren.

EKSPERT: Øyvind Alsaker tror Wolff Eikrems defensive svakheter er grunnen til at han er vraket.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
EKSPERT: Øyvind Alsaker tror Wolff Eikrems defensive svakheter er grunnen til at han er vraket. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Dette sier Hansen om Wolff Eikrem:

- Det er ingen i Norge som er så god som Magnus til å spille på én og to touch, og til å gjøre seg spillbar. Jeg synes han har vært veldig god og mye involvert når MFK har vært i flytsonen, men når det butter litt imot synes jeg han sliter med å holde kampen i 90 minutter. Han er nødt til å heve bunnivået sitt, spesielt i forhold til arbeidskapasitet og synliggjøring, sier han.

I kveld spiller Molde og Wollf Ekrem hjemmekamp mot Viking.