VIKTIG TEST I KVELD: Kan stortalentet Mats Møller Dæhli bli med til sommerens EM for U21-landslag? I kveld får vi en pekepinn, når han for første gang får sjansen til å vise seg fram på nivået. Foto: Per-Åge Eriksen / Scanpix
VIKTIG TEST I KVELD: Kan stortalentet Mats Møller Dæhli bli med til sommerens EM for U21-landslag? I kveld får vi en pekepinn, når han for første gang får sjansen til å vise seg fram på nivået. Foto: Per-Åge Eriksen / ScanpixVis mer

U21-sjefen: - Opphaussingen av Dæhli har vært i overkant stor

Men i dag gir Skullerud 17-åringen sjansen: - Mats har noe spesielt ved seg.

(Dagbladet:) Klokka 19.00 i dag spiller U21-landslaget sin første kamp siden bragdseieren over Frankrike i oktober.

Siden sist har laget fått ny sjef i Tor Ole Skullerud. Han har ingen planer om å forandre mye på prinsippene til forgjengeren Per Joar Hansen, som han selv var assistenttrener for, men på La Manga i kveld lar Skullerud i hvert fall et av Norges største fotballtalenter få sjansen.

Manchester Uniteds 17-åring Mats Møller Dæhli får vise hva han duger til på det nest øverste landslagsnivået.

- Hovedgrunnen til at han blir tatt opp på U21, er at jeg har hatt lyst til å se hvordan han tar nivået. Ikke lenge, men en stund, sier Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

G19-karantene
Dæhli har vært en del av G19-landslaget, som har spilt turnering på La Manga den siste uka. I den andre kampen dette laget spilte, fikk midtbanespilleren sitt andre gule kort, og han er derfor uaktuell til G19-oppgjøret mot Portugal i morgen.

Da grep Skullerud muligheten til å løfte ham opp, sammen med midtstopper Ivar Furu.

- Vi valgte opprinnelig å ta med Mats i G19-troppen, men da det ble som det ble med de gule kortene, passet det veldig bra å løfte ham opp. Og ja, han har vært bra i de to kampene G19-laget han har spilt. Det overrasker meg ikke i det hele tatt. Det var jo med dette laget han spilte før han tok landslagspause, sier Skullerud.

At Dæhli er ett år yngre enn med- og motspillerne, vises ikke, skal vi tro rapportene:

- Han tok nivået før landslagspausen sin, og han tar nivået nå, fastslår U21-treneren.

- Opphaussinga i overkant stor
Da Dagbladet snakket med ham i forbindelse med det opprinnelige uttaket, var Skullerud opptatt av å dempe praten om Mats Møller Dæhli. I stedet for å avkrefte eller bekrefte om han er kandidat til å bli tatt ut i U21-troppen under sommerens EM, manet Skullerud til tålmodighet rundt juvelen.

- Vi har alle vært begeistret over å se Mats Møller Dæhli spille fotball, og han har noe spesielt ved seg. Men punkt 1: Opphaussinga har vært i overkant stor. Punkt 2: Rekkefølgen har vært fornuftig, derfor har jeg vært opptatt av at han først skal spille på G19-landslaget. Mange får fort får dårlig tid, sier Skullerud nå.

- Hva forventer du at han tilfører ditt lag?

- Det er altfor tidlig å spekulere på det. Men han har en veldig fin fotballforståelse, er spennende, med fine ferdigheter. Det blir en liten test for ham, sier Skullerud.

- Det gjelder generelt også: Det er viktig for alle å benytte muligheten. Konkurransen om en plass i troppen er veldig, veldig tøff. Jeg vil ikke ha for store forventninger til Mats, jeg er ikke så glad i det, men det sier seg selv at det er lurt å gripe muligheten nå: Vi har bare denne og to kamper til før EM.

- Hvordan tror du Dæhli ville prestert i Tippeligaen?

- Det har jeg for dårlig grunnlag til å uttale meg om. Det som kan sies er at han har spilt med G19-gutter her nede, og mange av dem er faste i Tippeligaen. Uten å ta for hardt i, så kan jeg si at det ikke er noe som tyder på at Mats ikke ville klart seg i Tippeligaen, sånn sett, sier Skullerud.

MÅ SAMARBEIDE: Tor Ole Skullerud (t.h.) sammen med Egil Drillo Olsen under det forrige uttaket. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MÅ SAMARBEIDE: Tor Ole Skullerud (t.h.) sammen med Egil Drillo Olsen under det forrige uttaket. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer