EM-playoff U21:

U21-sjefen lover offensiv fotball i den avgjørende EM-kampen

- Vi har masse å spille for. 

KOMMER HJEM: Martin Ødegaard og resten av de norske U21-gutta tar imot Serbia til avgjørende playoff på Marienlyst tirsdag.<br>Foto: Aleksandar Djorovic / NTB Scanpix
KOMMER HJEM: Martin Ødegaard og resten av de norske U21-gutta tar imot Serbia til avgjørende playoff på Marienlyst tirsdag.
Foto: Aleksandar Djorovic / NTB ScanpixVis mer

Norges U21-lag må vinne 3-0 på hjemmebane mot Serbia for ta seg til sommerens EM. – Ikke umulig, sier landslagssjef Leif Gunnar Smerud.

Norge tapte 0-2 mot Serbia fredag kveld og har dermed et vanskelig utgangspunkt før tirsdagens returmøte i Drammen.

– Vi må fram og score mål. Det er ikke umulig. Vi skulle gjerne hatt med oss flere mål fra Beograd, og ikke sluppet inn de billige målene her, men vi skal gjøre alt vi kan, sier Smerud til NTB.

Han ble ikke skremt av det han så av hjemmelaget.

– Jeg tenker at vi faktisk gjorde en god bortekamp. Serbia er et giftig lag, noe vi også merket, men vi kunne hatt et verre utgangspunkt. Vi har masse å spille for. Vi skal framover i banen og være mer kyniske enn vi var i den kampen her.

– Spillesterke

Norge har en god statistikk i Drammen, og sikret senest playoffplassen etter en god kamp mot Sveits i siste og avgjørende gruppespillkamp. Smerud har troen på at kunstgresset på Marienlyst skal hjelpe Norge til avansement.

– Det blir en helt annen kamp. Det går fortere i Drammen og vi er spillesterke der. Vi må komme til større sjanser og må jage, men vi har god «record» og erfaring med det, påpeker Smerud.

Ny stopperduo

Landslagssjefen har måttet tåle kritikk for valget av stopperduo i Serbia. St. Étienne-proffen Ole Kristian Selnæs, som er suspendert fra A-landslagsfotball, og Sarpsborg 08s Sigurd Rosted utgjorde sentrallinjen for Norge.

– Jeg var nødt til å gjøre forandringer med Jonas Grønner (hjemme for å bli pappa) ute, så da ville jeg ha lederegenskapene til Selnæs inn. Sigurd holder også bra nivå. De fikk en verst tenkelig start, men det sier sitt om den mentale styrken til gutta ved at de spiller seg opp. De skal ha mye av æren for at det ble to imot og ikke flere, avslutter Smerud.

Tolv nasjoner deltar i sluttspillet i Polen. I 2013 sikret Norge seg bronse i samme mesterskap i Israel. Skal de gjenta den bedriften har de en solid jobb å gjøre i Drammen til uka.

(NTB)