Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

U21-sjefen møtte Mats Møller Dæhli i England

Håper stortalentet (17) korter ned landslagspausen.

HAR TATT LANDSLAGSPAUSE: I forrige måned ble det kjent at Mats Møller Dæhli har tatt et års pause fra aldersbestemt landslagsfotball, for å konsentere seg fullt og helt om karrieren i Manchester United. Men U21-trener Per Joar Hansen hadde et møte med Dæhli i England for drøye to uker siden, og er sikker på at 17-åringen iklar seg landslagstrøya igjen om ikke altfor lenge. Foto: Per-Åge Eriksen / Scanpix
HAR TATT LANDSLAGSPAUSE: I forrige måned ble det kjent at Mats Møller Dæhli har tatt et års pause fra aldersbestemt landslagsfotball, for å konsentere seg fullt og helt om karrieren i Manchester United. Men U21-trener Per Joar Hansen hadde et møte med Dæhli i England for drøye to uker siden, og er sikker på at 17-åringen iklar seg landslagstrøya igjen om ikke altfor lenge. Foto: Per-Åge Eriksen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I forrige måned annonserte Mats Møller Dæhli at han tar et års pause fra aldersbestemte landslag.

17-åringen, som ble kåret til årets akademispiller i Manchester United etter sist sesong og senere belønnet med opprykk til reservelaget, hadde fram til da vært en del av G17- og G18-landslaget.

- Satsingen som blir gjort på ham i Manchester United nå er en stor belastning. For at Mats skal bli den fotballspilleren han ønsker, må han prioritere, forklarte agent Jim Solbakken til VG.

- Vil ikke stresse ham
Men landslagsavslaget trenger ikke nødvendigvis å bli så langvarig som først planlagt.

Etter at Norges U21-landslag møtte England U21 i Chesterfield 10. september, der Møller Dæhli fulgte kampen fra tribunen, hadde trener Per Joar Hansen et møte med 17-åringen.

- Vi hadde en fin prat ham ham etter den kampen. Vi ønsket å høre hvordan det gikk med ham, hvordan han så på den nye hverdagen og ble enig om å ta en ny prat i løpet av høsten. Det er ikke noe ønske fra vår side om å stresse ham, når han har begynt på det nivået han er på nå. Men jeg er sikker på at han ikler seg den norske landslagstrøya om ikke altfor lenge, sier Per Joar Hansen til Dagbladet.

U 21-landslaget møter Frankrike i EM-playoff neste måned, 12. og 16. oktober. Per Joar Hansen må kanskje unnvære sentrale spillere til A-landslagets VM-kvalifiseringskamper mot Sveits og Kypros, samtidig som enkelte av utenlandsproffene har havnet på benken i sine respektive klubber.

Men ifølge Hansen er det ikke aktuelt å gjøre et framstøt mot Møller Dæhli til kampene mot Frankrike

- Ikke når det er såpass kort tid inn mot neste kamp. Vi ønsker å beholde stammen av dem som har vært med i kvalifiseringen.

MØTER FRANKRIKE I PLAYOFF: I oktober leder Per Joar Hansen U21-landslaget i playoff mot Frankrike, om en plass i neste års EM-sluttspill i Israel. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
MØTER FRANKRIKE I PLAYOFF: I oktober leder Per Joar Hansen U21-landslaget i playoff mot Frankrike, om en plass i neste års EM-sluttspill i Israel. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Er han god nok for U21 nå?

- Det er helt umulig for meg å svare på, jeg har ikke sett ham i kamp mot god motstand. Men jeg har sett ham på DVD, og han viser veldig gode og flotte kvaliteter, som vi garantert vil få stor nytte av. Det er ikke noe stress nå. Han kommer garantert til å spille på et norsk landslag ganske fort, vi har en god dialog med ham. I løpet av høsten vil vi avklare hvilket lag han blir en del av, sier Hansen.

Samtidig sier han at de respekterer Møller Dæhlis beslutning om en landslagspause.

- Han er blitt flyttet opp i treningsgruppa med reservene, og prioriterer det en periode. Men det er en spiller vi følger nøye med på. I løpet av høsten kommer vi til å dra over og kikke på en reservelagskamp, og ta en nærmere prat med ham.

Herjet i helga
Enn så lenge har Møller Dæhli spilt flest kamper for Uniteds U18-lag. I helga herjet han tidvis i 7-1-seieren mot Newcastle, med tempo, overblikk, balanse og teknikk (sjekk fra 2:04 til 3:13 i videoklippet).

Per Joar Hansen minner om at det var stor forskjell på lagene, og sånn sett vanskeligere å vurdere prestasjonen til lag og enkeltspillere.

- Men Mats gjør veldig mye bra med ballen, i form av å ta av motstandere og spille medspillere til mål og målsjanser. Det skal bli spennende å se han i reservelagskamp mot god motstand, når den tid kommer, sier U 21-treneren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!