U21 slo Japan

Norges nest beste slo Japan i bronsefinalen i Qatar.

Bronsefinale:

Norge - Japan 1-0 (1-0)

Tromsø-spissen Morten Gamst Pedersen scoret det norske målet etter 29 minutters spill.

Det norske U21-landslaget i fotball vant 1-0 over Japan i fredagens bronsekamp i Qatar-turneringen. Seieren var verdt nesten 1,4 millioner kroner.

Det er nemlig premien for å havne på 3. plass i den populære turneringen.

- Helt fantastisk. Vi hadde ikke tenkt på premiene i det hele tatt, så plutselig finner vi ut at vi vinner så mange penger, sier Norges assistenttrener Geir Lunde til NTB.

- Vi er lykkelige for at vi i det hele tatt får delta i denne turneringen. Vi får matching på meget høyt internasjonalt nivå, spille under gode forhold, og i tillegg reiser vi hjem med en stor pengepremie. Det er jo helt perfekt, fortsetter Lunde.

Larsen og Moen gode

Det var Tromsø-spissen Morten Gamst Pedersen som scoret det norske målet etter 29 minutters spill. Norge dominerte hele første omgang, men var ikke like solide etter hvilen.

Japan tok over kontrollen, men fikk igjen problemer da Norge endret til 4-4-2-formasjon midtveis i annenomgangen.

- Vi ville ikke være defensive og satset heller på en scoring til. Heldigvis klarte vi å holde unna ut omgangen, sier Geir Lunde.

Jan Kjell Larsen i det norske målet skal ha mye av æren for at Japan ikke klarte å få ballen i mål. Samtidig gjorde Ham-Kam-spilleren Petter Vaagan Moen ifølge Lunde en meget solid jobb på midtbanen.

Sør-Korea spiller mot Marokko i finalen senere i dag. Vinneren av turneringen får med seg 500.000 dollar hjem.

NTB