U21-spiss reiser likevel

Odd Grenlands Armin Sistek vil ikke la serbere ødelegge mer for ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I Agderposten i dag fortalte 21-åringen at han vurderte å melde avbud til U21-landslagstroppen til kampen mot Serbia og Montenegro.

Nå har han bestemt seg for å reise med Hallvar Thoresens tropp likevel.

- Etter å ha prata med mennesker jeg er glad i, kom vi fram til at jeg skal reise ned. Dette er ikke en sjanse man får så ofte. Jeg føler at serberne har ødelagt nok av livet mitt, de skal ikke få ødelegge mer, for å si det på en litt stygg måte, sier Sistek til Kanal24.

Sistek er født i bosniske Prijedor, og har dobbelt statsborgerskap. Derfor var Odd Grenland-angriperen usikker på om han turte å reise til Beograd.

I tillegg bekymret han seg for urolighetene på Balkan.

- Jeg opplevde krigen i Bosnia i over ett år på begynnelsen av nittitallet. Vi hadde nesten ikke mat og ble til slutt jagd ut av landet av serberne, sier Sistek til avisa.

Sistek er ikke den eneste landslagsspilleren for Norge med røtter på Balkan. Kosovo-fødte Ardian Gashi sa til Dagbladet.no i går at det blir spesielt dra til Beograd.

- Klart jeg blir gira og tent av det, sier Gashi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.