U21-trener refser norsk klubbfotball

U21-trener Bjørn Hansen raser mot norske klubber som heller kjøper middelmådige utlendinger i stedet for å utvikle egne talenter.

- De beste norske spillerne drar utenlands. Til erstatning kjøper man inn middelmådige utlendinger, sier Hansen til Adresseavisen i dag.

40 utlendinger spiller i dag i det to øverste divisjonene, og RBKs ungdomstrener mener importen av spillere til tippeligaen stenger veien for unge talenter. Hansen vil ikke nevne spesielle klubber eller navn.

- Noen av dem er ikke gode nok til å få plass på laget, men sitter på benken og tjener gode penger på bekostning av norske ungdommer, sier Hansen til avisa.

Han mener norske klubber ikke er tålmodige nok til å vente på at de unge spillerne skal bli gode. Han tror det skyldes at det koster å satse på ungdommen, og at klubbene heller vil ha kjappe løsninger.

- De tar ikke sjansen på å utvikle en spiller over to-tre år. De må ha erstattere på dagen, og da går de heller å gå snarveien til utlandet og henter innferdig utviklede spillere. Vi er ikke så feilfrie i Rosenborg heller, sier Hansen.

Hansen er trener for det norske U21-landslaget og ønsker seg flere tenåringer i tippeligaen.

- Jeg synes ikke vi skal være så redde for å slippe til 19-20-åringer i eliteserien, sier Hansen.