U23-EM ble avsluttet med 6.-plass

- Målet vårt var to medaljer. Det ble to gull, så vi har absolutt innfridd.

SJETTE-PLASS: Filip Ingebrigtsen ble nummer seks på 1500 meter i den siste øvelsen med norsk deltakelse. Her fra et tidligere løp.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SJETTE-PLASS: Filip Ingebrigtsen ble nummer seks på 1500 meter i den siste øvelsen med norsk deltakelse. Her fra et tidligere løp. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Ronny Nilsen var fornøyd, selv om det ikke ble medaljer på de norske løperne i 1500 meterenfinalen for menn i U23-EM søndag.

Filip Ingebrigtsen løp inn til 6.-plass i den siste øvelsen med norsk deltakelse. Gullet gikk til belgieren Pieter-Jan Hannes med 3.43,83. Briten Charlie Grice tok sølvet, mens spanjolen Alberto Imedio klarte bronsen.

Ingebrigtsen løp inn til 3.45,48 og var et snaut sekund fra en plass på seierspallen, mens Vegard Ølstad endte på 11.- og nest sisteplass med 3.49,76.

- Filip løp offensivt og bra. Han lå langt fremme i feltet i store deler av løpet, men lyktes ikke til slutt, slo sportssjef Ronny Nilsen fast overfor NTB.

Han sa også at han var fornøyd med innsatsen til Ølstad. Han kvalifiserte seg til finalen gjennom å sette peronlig rekord, og når en løper presterer bedre enn noen gang i et mesterskap, har han gjort jobben sin.

Jubel Den store jubeldagen sett med norske øyne var lørdag. Først løp Henrik Ingebrigtsen inn til gullmedaljen på 5000 meter etter en suveren sluttspurt, og bare 25 minutter senere ble det nytt gull til Isabelle Pedersen på 100 meter hekk. Mellom disse prestasjonene var Vladimir Vukicevic også nær en medalje, men han lyktes ikke helt. I stedet for en plass på seierspallen måtte han ta til takke med den sure fjerdeplassen på 110 meter hekk.

- Målet vårt var to medaljer. Det ble to gull, så vi har absolutt innfridd, slo Nilsen fast etter at det hele var over.

Han sa også at han ikke var overrasket over at det skulle bli to medaljer av edleste slag, for Isabelle Pedersen kom inn i mesterskapet med den beste tiden i denne aldersklassen i Europa i år.

- Det som var ekstra artig var gullet til Henrik Ingebrigtsen på 5000 meter. Han falt jo og mislyktes i kvalifiseringen på spesialdistansen 1500 meter, så da var det ekstra stas å ta gullet på reservedistansen, mente sportssjefen.

Mange innfridde Han la ikke skjul på at han synes mange innfridde forventningene, og med fem plasseringer blant de åtte beste har norsk friidrett grunn til å reise fra årets U23-EM med hevet hode.

Samtidig har norske utøvere gjort det veldig bra i U18-VM. Der ble det også gull i mangekamp for menn. Det viser at det gror godt i norsk friidrett for tiden.

- Nå står vi foran U20-EM i italienske Rieti. Der stiller vi med en tropp på 28 utøvere, og vi har store forventninger der også, sa Nilsen til NTB søndag.

Sent lørdag kveld etter at gulljubelen så vidt hadde lagt seg i Tammerfors, slo langdistanseløperen Sindre Buraas til med ny personlig rekord og kvalifiserte seg til VM på 5000 meter. Han var den 11. norske utøveren som har klart kravet til VM i Moskva.

- Når blir de første VM-deltakerne formelt tatt ut?

- Ja, det skal ikke ta lange tiden nå. Det første uttaket kommer enten søndag kveld eller mandag formiddag. Jeg får se hva jeg får tid til, sa Ronny Nilsen til NTB på telefonen fra Tammerfors.

(NTB)