U23-gutta advarer Kristoff før VM-fellesstarten

- Løypa er tøffere enn du tror.

GÅR FOR GULL: I morgen sykles VM-fellesstarten i Virginia. Alexander Kristoff håper på et norsk gull. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
GÅR FOR GULL: I morgen sykles VM-fellesstarten i Virginia. Alexander Kristoff håper på et norsk gull. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De norske U23-gutta ble overrasket over hvor seig de siste bakkene mot mål faktisk var. Nå advarer de det norske seniorlaget før fellesstarten i sykkel-VM søndag.

- Bakkene i seg selv er ikke så tunge, men etter å ha syklet opp der sju-åtte ganger i maks tempo, så kjenner du det, sier Odd Christian Eiking til NTB.

- Løypa var i alle fall mye tøffere enn jeg trodde, sier bergenseren videre.

Han får støtte fra Truls Engen Korsæth.

- Det var en overraskende hard løype. Det blir spennende å se hva seniorene får til. Det var mange ganger opp de korte bakkene, som suger kreftene ut av deg. Spesielt hvis det blir vått, sier mannen som ble Norges bestemann med 39.-plass i U23-klassen.

Fordel Kristoff? Likevel tror han at dersom feltet holder seg samlet mot mål, kan det være en fordel for nettopp Alexander Kristoff.

- Han er beinsterk. For hans del kan det være en fordel. Løypa er ikke så snill som folk tror, men Kristoff virker å være i bra slag nå, sier han.

Flere av de rene spurterne innså nok - etter å ha sett U23-gutta - at det neppe blir en spurt med et stort felt inn mot mål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.