LOT SEG IKKE LOKKE UT: Anders Skaarseth hadde tilbud fra Fortuneo-Oscaro, men valgte likevel å fortsette sykkelkarrieren i norsk lag. FOTO: Marit Hommedal, NTB Scanpix
LOT SEG IKKE LOKKE UT: Anders Skaarseth hadde tilbud fra Fortuneo-Oscaro, men valgte likevel å fortsette sykkelkarrieren i norsk lag. FOTO: Marit Hommedal, NTB ScanpixVis mer

Følger landslagssjefen til Uno-X:

U23-mesteren takket nei til profftilbud

- Jeg føler ikke at jeg har så dårlig tid, sier Anders Skaarseth.

(procycling.no): På tampen av året veide den norske U23-mesteren, Anders Skaarseth, tilbud fra Uno-X og Joker-Icopal opp mot hverandre.

- Jeg var i møte med Jens Haugland, Kurt Asle Arvesen og Arne Gunnar Enrsud. Vi hadde en god prat, og de virket veldig gira på at jeg skulle sykle der. Fra Joker var det litt usikkerhet og andre ting. Til slutt ble jeg litt smittet av entusiasmen fra Jens og Uno-X. Jeg har vært tre og en halv sesong i samme lag, og satt igjen med to gode alternativer. For min egen del blir det opp til meg å gjøre jobben for å ta et steg til. Jeg tror det kan bli litt motiverende å kaste seg på noe nytt, og samtidig skape litt fallhøyde for meg selv, sier Anders Skaarseth til procycling.no.

Det har versert rykter i sykkelmiljøet om at lillehamringen var misfornøyd med at proffkontrakten hos Dimension Data glapp.

Edvald ville hjelpe sambygding videre

Likevel er det ikke den versjonen han gir når han blir oppringt av procycling.no:

- Jeg har ingen grunn til å være misfornøyd. Jeg har ikke vunnet nok løp, og det får jeg heller ta på min kappe. Birger (Hungerholdt), Gino (Van Oudenhove) og Edvald (Boasson Hagen) har gjort et realt forsøk, men de kan ikke noe for at Dimension Data ender opp med ikke å signere meg. Det gikk nesten. Kanskje burde man ha startet opp jobben før og ikke lagt andre alternativer på vent, men Joker har alltid vært åpne på at de ønsket å få meg ut. Jeg har ingen grunn til å tro at de har spilt med skjulte kort, sier Skaarseth.

Kort tid før han signerte for Uno-X dukket det opp et tilbud fra Fortuneo-Oscaro. Det franske laget har blant annet forsterket seg med Warren Barguil og Sindre Lunke foran 2018-sesongen.

Etter å ha veid fram og tilbake valgte han å takke nei til tilbudet fra prokontimannskapet.

- Det kommer litt an på hva slags satsing det er snakk om. Jeg føler ikke at jeg har dårlig tid og trenger å kaste meg på det første tilbudet som dukker opp. Jeg har kjørt på lag med både Vegard Breen og Vegard Stake Laengen, og de har fortalt sine historier om å være del av laget. Fortuneo-Oscaro sykler Tour de France, så det er et bra lag. Jeg tror likevel ikke at tilbudet jeg får ved å kjøre for Uno-X eller Joker ser veldig mye dårligere, påpeker han.

Fornøyd med den foreløpige planen

Uno-X satser enda tyngre på U23-klassen neste år. U23-rittet i VM var Skaarseths siste opptreden i aldersklassen.

- Hvilke ritt blir viktige for deg neste år?

- Jeg har alt mottatt en foreløpig rittplan, men vi vet ennå ikke om vi får alle de rittene. De norske UCI-rittene blir blant høydepunktene, sammen med Tour de Normandie, Loir et Cher, Le Triptyque des Monts et Châteaux, danske ritt og noen konkurranser i Tsjekkia. Jeg tror ikke det er noe stor forskjell på det jeg har kjørt tidligere, selv om noen av rittene er nye for meg.

Følger Foss og Kristiansen

Uno-X mener det ikke var de som fikk nordmannen til å vinke farvel til proffeventyret, men at det mer var «han som valgte dem».

Tidligere i høst meldte Tobias Foss at han forlater Joker-Icopal til fordel for satsingen Uno-X og sykkelsjef Jens Haugland står bak. Etter sykkel-VM i Bergen skrev også landslagssjef Stig Kristiansen under for kontinentallaget.

- Anders er en veldig allsidig rytter og en ledertype. Vi ønsker fortsatt at han skal komme seg ut, og vi skal hjelpe ham med det. Det ligger mye utvikling i rollen han får på laget vårt neste år, sier Jens Haugland i Uno-X Norwegian Development til procycling.no.

Haugland mener tidspunktet det er riktig å bli utenlandsproff på, vil variere litt fra person til person.

- Han er veldig ærlig på hvor han står selv og hva han ønsker å gjøre videre. Anders gikk på ski til langt ut i videregående skole, og har bygd seg sakte opp. Han vet han ikke har dårlig tid. Jeg tror vi er tjent med å være hakket mer iskalde i magen når det gjelder lysten til å komme oss ut. Det er en tøff verden der ute, og selv om man noen ganger bare skal hoppe på muligheten, respekterer jeg ønsket han om å holde igjen og bli en enda sterkere og mer robust rytter før han tar steget ut, sier Haugland.

PS: Uno-X Norwegian Development har også forsterket seg med halve det norske juniorlaget i VM: Andreas Leknessund, Idar Andersen og Jonas Iversby Hvideberg.